Говорителят на ЦИК: Най-важното за нас е, че вече имаме дата за президентските избори

  • 02 септември 2021 18:17

  • 776
  • 0
Говорителят на ЦИК: Най-важното за нас е, че вече имаме дата за президентските избори
©

Важно е какви са очакванията на президента, а не моите. За мен има два сюжета - първият е парламентарните избори да са малко преди президентските и вторият е изборите да са 2 в 1. Нека видим какво ще реши президентът. 

Това каза в предаването "Лице в лице" по БТВ говорителят на ЦИК Цветозар Томов по повод днешното решение на парламента президентските избори да се проведат на 14 ноември. 

Депутатите решиха: Президентските избори ще са на 14 ноември

"Най-важното за нас е, че вече имаме дата за президентските избори. При избори 2 в 1 гласуването на хората ще става малко по-бавно. Ние ще трябва да преценим в кои секции ще трябват по две машини. Техниката на гласуване ще е същата и ние трябва да проведем много добра информационна кампания за машинното гласуване. Напълно възможно е на една машина да се гласува и за двата избора. Това е софтуерно решение. Другата важна задача е да закупим още машини. Изчислили сме, че 2400 машини ще са достатъчни. Интуаицията ми подсказва, че на първите избори, които и да са те, избирателната активност ще е по-висока от вторите избори и ще гласуващите ще са повече", добави Томов. 

Последвайте канала на

Филип Епитропов
776 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини