Тома Биков: Сайтовете за фалшиви новини са заплаха за националната сигурност

  • 02 септември 2021 13:23

  • 741
  • 5
© Novini.bg

Мислели сме по темата с фалшивите новини и липсата на отговорност при определени сайтове, които ги тиражират. За съжаление този проблем е много тежък и много трудно решим, така че трябва да се разгледа законопроекта, за да видим как се носи отговорност, какъв е начинът тези хора да бъдат санкционирани и какви са санкциите. Всичко това трябва да се обмисли, иначе ще направим един неработещ закон, в който няма да има никакъв смисъл. Това заяви пред журналисти депутатът от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за относно евентуални промени в законодателството, касаещи информационните сайтове.

,,Въпросът не е до 112-ото място, тъй като това е проблем, който го има в целия свят и навсякъде е трудно решим. Навсякъде има сайтове за фалшиви новини'', уточни Биков.

Имах предложение в предния парламент това изобщо да не фигурира в Закона за радиото и телевизията или в закон, който е свързан с медиите, защото тези сайтове не са медии. Това са сайтове за фалшиви новини и те трябва да се третират в други закони. В този случай мислехме как да го вмъкнем в Закона за киберсигурност, защото те са свързани с националната сигурност – това са сайтове, които са заплаха за националната сигурност и никой не ги третира като медии, коментира още той.

,,Затова апелирам първо да се провери какви ще са наказанията, щом ще се носи отговорност. Второ, това би ли попречило на белите сайтове, т.е. тези, които правят истински новини? Дебатът е дълъг, но е добра идея да се мисли по този въпрос много сериозно'', сподели още депутатът.

ИТН внасят законови промени срещу анонимни публикации в медиите

Според депутата от ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в обаче другото предложение на "Има такъв народ" за законови промени - за ограничаване на държавното финансиране за медиите, ще бъде тежък удар срещу тях в кризата, особено за регионалните и печатните медии.

Българските медии не са чак толкова капитализирани в голямата си част, така че ако се мисли за това, трябва да видим как ще се отрази на медийния пазар, защото това означава практически свиването му. Знам и аргумента, че така медиите стават зависими от правителството, което и да е то, има го и този риск, допълни той и припомни, че има възможност за финансиране и по европейски проекти.

,,По-добре да се мисли за нова система, но да се спират изцяло парите ми се струва почти невъзможно'', смята той.

Медиите не могат без Гугъл и Фейсбук, защото осигуряват жизненоважен трафик

По темата с изборите Тома БиковТома БиковТома Биков e български политик, роден на 10 октомври 1980 г. в Бургас. Завършва актьорство за заяви, че за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в датата на изборите не е от такова значение, а по-важно е те да бъдат 2 в 1.

Колегите са постигнали консенсус за 14 ноември и ние нямаме нищо против, дано и президентът да е част от този консенсус и да отидем на този вариант 2 в 1, за да не хабим излишно политически и финансови ресурси, посочи Биков.

Последвайте канала на

Владимир Василев
741 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2022.05.26 | 21:15

5
toma toma 4e tez saitove vie gi sazdadahte be galfon jalka kartinka gerb vkara darjavata vav nai golqma kriza okrade naroda i sega nai naglo izlizat i ni govoriat prikazkite na tikvun4o aide sprete da pokazvate takiva obitaci be gerbadjiite sa srama na balgaria kvoto i da govorite nikoi ne ve broi za jivi
Mitaka

2021.09.02 | 14:56

3
НА ЕСЕН БОЙКО СЕ ЗАВРЪЩА ДА СЛОЖИ РЕД В ДЪРЖАВАТА

2022.05.26 | 21:12

4
na esen ako stane6 gei i rodi6 moje i da se varne tikvata tikvata 6te se varne na 32 fevruari 2029 godina togava 6te mu pravite pomen
Този

2021.09.02 | 13:50

2
Да започнат с новини.бг, това е един от най-големите разпространители на фалшиви новини в България.
tozi

2021.09.02 | 13:48

1
този дето ходи на трети март да целува турското знаме и предизборно пак там - той е заплаха за националната сигурност.

Добави коментар

Водещи новини