ИТН внасят законови промени срещу анонимни публикации в медиите

  • 02 септември 2021 12:44

  • 812
  • 4
© Novini.bg

С промени в Закона за задължителното депозиране на печатни и други произведения, за обявяване на разпространителите и доставчиците на медийни услуги от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" поискаха главният редактор на медия да носи отговорност за анонимни публикации.

С исканите законови промени се извежда главният редактор в отделно каре като отговорност. Когато от печатно издание бъде пусната информация, която е от неизвестен автор или от автор с псевдоним, който редакцията не може да установи, отговорността за публикацията носи главният редактор, а не само собственика на медията, който много често се оказва някой мургавелко от някое гето. А така главният редактор, който носи редакционна политика, ще е в правото да прецени дали да пусне неизвестна информация и да поеме този риск, защото той носи отговорност, или да я понесе тази отговорност. Това означава, че голяма част от жълтата преса да не може да напише, че сте изяли баба си, с автор Пешо, Гошо, който е известен и с прякор или псевдоним, заяви пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Тошко ЙордановТошко ЙордановТошко Йорданов Хаджитодоров е български сценарист и политик. Роден е на 2 май 1970 г., предаде репортер на Novini.bg.

Другата важна поправка, която предлагаме, е медийните издания да не могат да получават държавно финансиране по всякакви проекти в размер на повече от 5% на годишния им оборот. Твърде много медии съществуват само на общински бюджет, да не говорим, че огромен пакет от бюджета на националните частни телевизии се формира точно по линия на разни оперативни програми и те зависят реално от властта. И затова дълги години наблюдаваме как двете големи частни медии правеха доста творчески новини по отношение на управлението на Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г, защото наистина бюджетите и заплатите им зависеха от това. В крайна сметка медиите трябва да се борят на свободния пазар и да живеят от рекламите и продукцията си, а не да зависят от държавата, каза още Йорданов.

Тошко Йорданов разобличи трима, подали сигнал срещу Петър Илиев в един ден

Последвайте канала на

Константин Тодоров
812 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
PHAT FUSSI

2021.09.02 | 16:52

4
мноо ме кефи как се дърви тоя тошуу, а всъщност сам закопава партията. не знам за кой път, може би 5-6?

2021.09.02 | 15:04

3
ВСИЧКИ НА ПРОТЕСТ НЕ ПО ОТДЕЛНО, ДЪРЖАВАТА ОТИВА КЪМ ФАЛИТ. НАРОДЕ -РЕВОЛЮЦИЯ . ГЛАВАТА НА ЗМИЯТА Е ВЪВ СОФИЙСКИТЕ МИНИСТЕРСТВА.ТРЯБВА ДА БЪДЕ СМАЧКАНА И ТОГАВА ЩЕ СЕ ОПРАВИ БЪЛГАРИЯ..
Leon

2021.09.02 | 13:17

2
Тошко, Вярвате ли си на глупостите,които говорите? Накарахте част от нацията да се чуди откъде ли идват тези Ваши прозрения. Идете да оправяте Нубия,моля!
смех

2021.09.02 | 13:16

1
чалгарите и славуца ги е яд, че се осраха и се чудят на кого да си го изкарат. смешни и нелепи като тиквите.

Добави коментар

Водещи новини