Христо Иванов: Излизаме от модела, в който има един голям, около когото се нареждат всички

  • 01 септември 2021 14:54

  • 1880
  • 8
© Булфото (архив)

За мен третият мандат наистина е пропусната възможност. Съжалявам, че колегите от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" и "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" не се отзоваха на нашия призив за разговор преди неговото връчване. Защото шансът беше преди президентът да го връчи, да се изработи една формула, която работи за всички партии и да се формира мнозинство. Сега видяхме, че беше връчен един мандат, когато беше ясно, че няма да има мнозинство, което да го подкрепи и той се превърна в един нездрав политически пиар от страна на г-жа Нинова, което не доведе до нищо. Това е сигурен индикатор, че работещата формула беше това, което ние предложихме, каза пред журналисти в кулоарите на парламента председателят на ПГ на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" и съпредседател на коалицията Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, предаде репортер на Novini.bg.

Разбирам г-н Йорданов, защото, ако за момент се отклоним от принципните причини, поради които се стигна до провала на втория мандат, и се вгледаме в личната роля на различните хора, той ще има да дава доста обяснения, включително на своя патрон. Така че той продължава да прехвърля вината на някого, но предпочитам да станем на принципните теми, заяви Иванов.

Ние сме избрани и участваме в политическия процес, за да гарантираме прозрачно управление, което не позволява концентрация на власт в едни ръце безконтролно и не позволява формиране на нови задкулисия. Дали беше част от някакъв план или просто толкова могат, но "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" конструираха точно това – лидер, който концентрира огромна власт и никой не може да говори с него в рамките на парламентарната рамка, парламентарна група, която не знае какво право, смехотворна идея за правителство на малцинството, която отваря врати за търгуване на мнозинства, които да прокарват решения, и състав на Министерски съвет, в който няма нито опитни хора, нито хора, които са доказали с биографията си, че могат да отстояват каузи. България има горчив опит с подобен тип конструкции – винаги зад тях се оказва корупцията и нейното гнездо ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. Това беше принципната причина. Имаше опит тя да бъде сведена до персонални нападки – разбирам желанието на някои хора да скрият своята роля, но ние ще продължим да се фокусираме върху принципния въпрос. В този смисъл в следващия парламент ще трябва да си говорим, но ние няма да сме готови на управление с цената на всичко, посочи председателят на ПГ на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

По думите му избори в 2 в 1 са почти неизбежни. Въпросът е дали ще съвпаднат в една неделя или ще са в две последователни недели. Всеки от тези варианти има предимно негативи. Ние сме готови да вървим във всеки един от тези варианти, не мога да кажа, че имаме някакви предпочитания. Надявам се в следващите дни Народното събрание да вземе решение и да насрочи президентските избори, а президентът ще гледа кога ще се разпусне парламентът и ще насрочи парламентарните избори. Ще видим как ще се нацелят тези астрологични явления, отбеляза Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Тошко Йорданов пред Нинова: Ако в следващото НС има повече разум, ще направим голямата промяна

Много е лесно да кажем, че имаме една поредица от безсмислени провали и нищо няма да се промени. Ще се промени. Виждате, че социологията показва, че има четири формации, които се нареждат в 5%. Това залага друга форма на политическо поведение и друга формула на политическо общуване между политиците и гражданите. Това налага разбиране, че излизаме от модела, в който има един голям, около когото се нареждат всички. Слави се опита да се държи като големият. Той неслучайно обяви първото си предложение за Министерски съвет още преди да са обяви резултатите от изборите, защото за него това някак си беше детайл, който няма значение. Той беше новата вълна, новият спасител, само че дребният детайл беше, че той имаше само 65 места в парламента при необходими 121. Това задаваше абсолютно друга формула на управление – сядане на разговор, уважително отношение. Очевидно всички трябва да се научим на това, че разговорът е по-важен от това къде се случва. Трябва да изградим такова доверие с избирателите си, че да не водим журналисти навсякъде, където разговаряме. Ролята на медиите е много важна, но не може всичко да се случва на сцената, като шоу, като риалити формат. Така политика никъде не се прави, това не е случайно. Има предварителни разговори, които трябва да се случат, които позволяват на политическите лидери и действащи лица да се поопознаят помежду си извън камерите. Да, накрая се стига до колективни решения, те се обявяват и стават предмет на публичен дебат, заяви съпредседателят на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

Нека да не се опитваме да измисляме нова политика, а да усвоим добрата традиция, която съществува от векове в много развити демокрации. В следващия парламент очаквам повече здрав разум, повече коректност и повече разбиране на простия факт, че няма да има един голям. Това е добра новина. Това означава, че няма всички яйца да бъдат в една кошница, че трябва да си говорим и да се представляват легитимни интереси, каза още Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1880 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Петър

2021.09.02 | 19:13

8
Иванов дърпа нещата към него, така че да може да се нагоди някъде и да падат пари.
Таня

2021.09.02 | 07:31

7
Айде стига се прави на голям политически разбирач
Той

2021.09.01 | 17:07

6
Излизаме, така ли !? Ако опре до него, положението ще е същото. Иска той да е единствения властващ и всички да слушат него. За това прави и тия циркове последния месец.
Аз

2021.09.01 | 15:53

5
Като изключим ГЕРБ,БСП и ДПС останалите са направо за боклука.Язък за 300 милиона лв.дадени за напразни избори и сега още 150 милиона.за нови. Останаха да гласуват само глупави хлапета.Един ми каза че гласувал за Слави защото щял да управлява като на купон.Пази боже.

2021.09.01 | 15:36

4
АБЕ КИРЛИВО МУЦУНО , ФОРМУЛАТА ПРЕДИ ВРЪЧВАНЕТО НА ТРЕТИЯ МАНДАТ ЩОМ МОЖЕЛА ДА БЪДЕ ИЗРАБОТЕНА ,СЕГА ЗАЩО НЕ МОЖЕТЕ????? МНОГО СТЕ ЗЕЛЕНИ ЗА ПОЛИТИКА ОЩЕ .... ЗНАЕТЕ САМО ДА ПЛЯМПАТЕ И ДА ПОВТАРЯТЕ ЕДНИ И СЪЩИ НЕЩА ДЕСЕТКИ ПЪТИ....

2021.09.01 | 15:22

3
Ние иcкаме избоpите да са в пoнеделник
Говорить ..пръц...уааа.. пияна Просия

2021.09.01 | 15:19

2
Наглият комундел от руски произход, другарят Бойкикев, който води една 10-ва % партия иска да определя политиката в БЪЛГАРИЯ! АЙ Сиктир бе да е.ба твойта мама мръсна, нагла и на болшевишкия боклук! Ходи го лапай барабар с мъдята на маджо и лижи г,ъзъ на убиеца божлкоф твойта мама АНТИБЪЛГАРСКА!
Mitaka

2021.09.01 | 15:15

1
Маджо и оцъкления, не ставате

Добави коментар

Водещи новини