Проф. Николай Радулов: Очаквам бежански поток от Афганистан не веднага, а след месец

  • 31 август 2021 15:46

  • 593
  • 0
Проф. Николай Радулов: Очаквам бежански поток от Афганистан не веднага, а след месец
© Novini.bg (архив)

Очаквам бежански поток от Афганистан не веднага, а след месец по–скоро, но едва ли този приток ще бъде голям. Това каза пред БНР проф. Николай Радуловдепутатътот "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" и председател на Комисията за вътрешна сигурност и обществен ред.

Всичко по темата:
Мигрантска криза 1542

Всъщност изходът от Афганистан през планините, където сега е много студено, е възможен само за малки групи от хора, водени от водачи, по-големи маси с големи затруднения биха преминали, а и самите талибани не пропускат излизане на хората. За нас сега е важно не само състоянието на границите ни като оградно съоръжение, но и да работят информационните системи за ранно предупреждение. А моята информация е, че нещата не са толкова добре. Утре на комисия ще изслушаме по тази тема главния секретар на МВР и шефа на Гранична полиция. Имам информация, че системите не са поддържани добре. Ще трябва първо да ги възстановим, после ще надграждаме, заяви проф. Радулов.

По думите му, заради това, че при изтеглянето си американците оставят в Афганистан огромно количесто оръжие, ще трябва да се постигне споразумение с талибаните, те да дадат възможност на всички, които искат, да могат да напуснат страната.

Хванаха каналджия, превозвал 17 нелегални мигранти

Последвайте канала на

Константин Тодоров
593 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Свързани видеа

Водещи новини