Ива Митева: Актуализацията на бюджета може да бъде приета

  • 31 август 2021 14:11

  • 1568
  • 3
Ива Митева: Актуализацията на бюджета може да бъде приета
© Булфото

Актуализацията на бюджета може да бъде приета. Това отговори председателят на Народното събрание Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше на журналистически въпрос дали ще има време за приемането на второ четене на промените. Тя добави, че актуализацията ще се разглежда другата седмица и ако е необходимо, ще се удължава пленарното време на заседанието, докато бъде приета.

Митева добави, че ще покани лидерите на парламентарните групи преди председателския съвет, който ще се проведе утре, за да преговорят още веднъж решението за насрочване на президентските избори.

НС прие на първо четене актуализацията на бюджета за 2021 г.

"Ще ги помоля да внесем решение и да ги насрочим", добави тя. По думите й мнозинството се е обединило около датата 14 ноември за провеждане на избори за държавен глава.

По повод внесените днес от "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" проект за промени в Закона за съдебната власт, които предвиждат предсрочно прекратяване на мандата на ВСС, а съветът да не бъде постоянно действащ орган, Митева обясни, че има притеснения към предсрочното прекратяване на мандата на ВСС, тъй като има решения на Конституционния съд, според които конституционно определен мандат не може да се прекратява с обикновен закон.

Последвайте канала на

Калина Христова
1568 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Болонката

2021.08.31 | 15:29

3
БОЛОНКАААА...

2021.08.31 | 15:01

2
АТАКА, НАРОДЕ. КАТО НЕ ЗНАЕШ ЗА КОГ0 ДА ГЛАСУВАШ. ВСИЧК0 СКОЧИ, ТОК НАД 100 ПРОЦЕНТА. СЕГА ВЕЧЕ И ПОЧНАХТЕ ДА ТЕГЛИТЕ СПЕСТЯВАНИЯТА СИ. ПО ВРЕМЕТО НА БОЙКО СПЕСТИХТЕ ПО БАНКИ 90 МИЛИАРДА, СЕГА ЩЕ ТЕГЛИТЕ ЗА ДА ОЦЕЛЯВАТЕ.
Mitaka

2021.08.31 | 14:40

1
На тзаи и миреше лошо устата

Добави коментар

Водещи новини