Синдикатите в МВР притеснени, че заплатите за ноември и декември са под риск без актуализация на бюджета

  • 30 август 2021 16:19

  • 5618
  • 7
Синдикатите в МВР притеснени, че заплатите за ноември и декември са под риск без актуализация на бюджета
© Булфото (архив)

Притеснен съм, че ако бюджетът на МВР не бъде актуализиран, може да се окаже, че МВР едва ли ще е в състояние през ноември и декември да изплати заплатите на служителите. Доста дейности ще закъсат без актуализация на бюджета.

Това каза председателят на Синдикална федерация на служителите в МВР Валентин Попов на среща с ръководството на БСП в парламента. От синдиката настояват за гарантиране на средства за покриване на разходите във връзка с командировките на служителите на МВР по границите с Турция, Гърция, а и със Сърбия. Усили ли се миграционният натиск по южната ни граница, възможно е да се увеличи и по западната, уточни Попов. Сред исканията им са още увеличаване със 100 процента на годишния лимит за униформено облекло, както и увеличаване на средствата за времето на разположение, в което служителят почива, но е в готовност при повикване да се яви на работа, така че да стане 50 ст. на час. 

БСП събира синдикати и работодатели

БСП ще внесе между първо и второ четене на актуализацията на държавния бюджет предложения за увеличение на средствата за МВР, отбеляза лидерът на социалистите Корнелия Нинова. Предложенията са подготвени от ръководството на министерството и предвиждат 30 млн. лв. допълнителни разходи за издръжка, 10 млн. лв. за купуване на защитни комплекти, 37 млн. лв. за противодействие на миграционния натиск, 16 млн. лв. за актуализиране на лимитите за вещево имущество на служителите, 10 млн. лв. за МВР болница. Ще потърсим съгласие по предложенията и с останалите парламентарни групи, за да имаме мнозинство и кворум при гласуването, допълни Нинова. 

Алибегов на среща с БСП: Предложението на доц. Кунчев е за частичен локдаун, готови сме за протест

Няма да предлагаме невъзможни и популистки неща, нямаме никакво намерение да проваляме бюджета или просто да наддаваме и това е целта на тези срещи, коментира Нинова след срещата. Тя помоли колегите от другите парламентарни групи да не превръщат актуализацията на бюджета в "предизборна надпревара кой е по, по, най". Ще провалим държавата по този начин, аз ги моля за разум и спокойствие, и да кажем честно на хората - това е възможно, това не е възможно, посочи лидерът на БСП. Нямаше бранш, който да не каза - опитайте всичко, имаме нужда от спокойствие, сигурност, редовен кабинет и работещ парламент, каза Нинова.

По отношение на поканата на БСП за среща с "Демократична България" Нинова каза, че ще изчакат решението на формацията дали да дойдат на планираната за утре среща, предаде БТА.

Последвайте канала на

Филип Епитропов
5618 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
РУСКО РОБСТВО

2021.08.30 | 19:24

7
ПУТЬОВАТА МУТРАФОНОВА СЛЕД ПРЕВРАТА,КОЙТО СДЕЛА В ПРЕЗРЯНАТА ЗАДУНАЙКА СЪС СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ ЛАНСИРА САМО ГНУСНИ И НАГЛИ ГЮВЕНДИЙ В СЛУЖБА НА КРЕМЪЛСКИТЕ КАНИБАЛИ...РУСКИЯТ КЕНЕФ И НЕОБЯТНИТЕ МУ КОЛОНИИ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ ВИДИОТЕН ПОЖИЗНЕН ВОЖД. РУСКАТА СГАН Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.РУСКИЯТ КЕНЕФ И КОЛОНИИТЕ КОИТО Е ЗАГРАБИЛ НЕ БИХА СЪЩЕСТВУВАЛИ БЕЗ СМАХНАТ ПОЖИЗНЕН ВОЖД.ПЕЩЕРНОКОМУНИСТИЧЕСКИ КРЕМЪЛСКИ ИДИОТИЗЪМ РАЗПОЛОЖЕН НА ОГРОМНА ТЕРИТОРИЯ Е ТУМОР НА ЧОВЕЧЕСТВОТО.МУТРАФОНОВА ПОВТОРИ ДЕВЕТОСЕПТЕМВРИЙСКИЯТ ИДИОТИЗЪМ НА КРЕМЪЛ И ТУРИ СВИНЕТЕ НА ГЕРГОВ НА ВЛАСТ. ГЮБРЕТО СЕ ИЗЖИВЯВА НА СВИНСКА КРЕМЪЛСКА ПОЛИТИЧКА...ТАШАЦИ НА РОЯЦИ!!!...
Диарбекир

2021.08.30 | 16:57

3
Някой да се похвали,че полицай му е помогнал по няккаъв начин било с разкриване на кражба или съдействие при нещо и да не му е рода или приятел? Неписан закон е,че хванатият веднъж престъпник вече работи за полицията и ако иска чадър киха или кинти или новоизлюпени "гангстери,дилъри и т.н.". Полицията има информация за всички банюги и дилъри ама си чака бонуса от тях така,че фак оф.
В България няма полицаи

2021.08.30 | 17:24

6
В България има пъдари на властта.
баба гицка

2021.08.30 | 17:17

4
при Бойко имаше пари - сега при "оксфорд" НЯМА - е видяхте ли как управлява зеления чорап и бездарния палячо
Полицай, а не пъдарин

2021.08.30 | 17:23

5
При Бойко нямаше пари, имаше заеми. А в момента няма как да е другояче - правителството може да харчи само колкото му е разрешено, а разрешават харчове не правителството и не президента, а парламента.
Стас

2021.08.30 | 16:38

2
Е не служ. правителство не чупи, то разгражда руши и унищожава България. Как до сег аимаше пари за всичко? какво се промени !!!!

2021.08.30 | 16:36

1
Българска Банка за развитие раздават по 150 милиона бържи на опашката

Добави коментар

Водещи новини