Президентът: Трябва да се подобри свързаността с Гърция

  • 28 август 2021 16:51

  • 1970
  • 60
Президентът: Трябва да се подобри свързаността с Гърция
© Президентство

Родопчани пазят и развиват нашите традиции и са съхранили несломимия български дух, а с такива хора България има бъдеще. Това заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на в приветствието си към гостите и жителите на село Ерма река, където участва в отбелязването на празника на населеното място и Деня на миньора.

„Днешното събитие е доказателство, че там, където хората работят упорито през цялата година, празникът е истински“, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

Румен Радев: Колко още избори трябва да минат, за да разберем, че без диалог не става?

Той изказа признателност и към миньорите за празника им и за техния труд и професия, изискваща „сила и сплотеност“.

Съдбата на Ерма река и на района е свързана с рудодобива, но хората са благословени с красивата природа, обичаите, със сговора и единството помежду си, заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на и допълни, че родопските населени места имат големи перспективи за развитие.

По думите на президента, за целта трябва да се подобри свързаността с Гърция, а принос за това ще има активното използване на всички гранични контролно-прпопускателни пунктове, включително на ГКПП Рудозем-Ксанти.

„Както вашите сърца са отворени за съседи и приятели, така и ние сме готови да работим с нашите съседи", подчерта Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на.

По-късно днес президентът ще посети ГКПП Рудозем-Ксанти, на който строителните дейности от българска страна са завършени. Темата за подобряване на свързаността с Гърция беше поставена по време на среща на държавния глава и с представители на местната власт и с жители на Златоград. Отварянето на пункта Златоград-Ксанти е допринесло за разширяване на двустранните контакти с Гърция както в сферата на туризма, така и по отношение на транспорта, търговията и икономиката, отбелязаха участниците в срещата.

Обща бе позицията, че Родопите имат огромен потенциал за развитие на исторически и културен туризъм.

„Имаме богато минало, което трябва да съхраним и популяризираме“, заяви президентът.

Като перспективна област Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отбеляза и разработването на минералните извори в региона както в сферата на балнеологията и туризма, така и в енергетиката чрез геотермална енергия. В проекта на Плана за възстановяване и устойчивост, предложен от служебното правителство, са предвидени средства за проучване и разработване на комбинирано производство на топлина и електричество от геотермални източници.

По-рано през деня президентът Радев посети Рудозем, където разговаря с кмета Румен Пехливанов. Двамата обсъдиха темата за необходимостта от финансовата децентрализация на местната власт.

„Липсата на добро планиране от страна на централната власт и координация с общините забавят осъществяването на важни общински проекти. Ако местната власт има по-голяма финансова самостоятелност, кметовете, които имат детайлен поглед върху населените места и необходимостта на населението, ще имат възможност да реализират по-ефективно проекти и да управляват по-отговорно“, заяви президентът.

Президентът се срещна и с жители на Мадан.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1970 60

Свързани новини

Коментари 60

Добави коментар

2021.08.28 | 22:02

60
Стветски К0он Дон Мунчо не престана да доказва, че под фуражката, расте само мухъл.Този селски, е самото въплащение на всичко гнусно сред племето ни. Точно затова от Москва го направиха резидент. В негово лице съветските пор0ве виждат своя идол идеал на задунайски поданик- безличен страхливец, за това само за страх говори.

2021.08.28 | 22:02

59
ОТЧАЯН СТРАХ! Ето това е основният мотив, който движи действията на Радев и формираната клика около него. Сега е с имунитет, т.е. недосегаем, защото все още е президент. Да, но е оцапан до уши с шпионски скандал срещу родината си и с корупционни сделки - Грипени, Бобокови и т.н. Затова се е вкопчил в президентската власт. Играе хазартно, заложил е всичко и е готов на всичко - или ще е президент още един мандат или отива в затвора. Готов е и на диктатура - за да си спаси кожата...

2021.08.28 | 22:01

58
Мунчо обикаля страната с наши пари и само празни приказки и с празна кесия. А Бойко обикаля,Герб дари от субсидията си 200 000 за наводнението в Губеш и 180 000 Евро депутатите от ГЕРБ дариха лични пари за 8 фургона за опожареното село. Открийте разликата
Тошко

2021.08.28 | 21:19

57
Скасе
РАДЕ ОТ БСП..

2021.08.28 | 19:08

54
Радев ДАДЕ МАНДАТА НА КОРИ...И СЕГА ОБВИНЯВА ПАРТИИТЕ , ЧЕ НЕ БИЛИ ОТГОВОРНИ ..., АКО НЕ ПОДКРЕПЯТ КОРНЕЛА ЗА ПРАВИТЕЛСТВО И ЗА ПРЕМИЕРКАААААА.........ЕГААААТИИИИ И ОТКАЧЕНИЯ..
Болна

2021.08.28 | 19:24

56
Мечта на Нинова е да стане премиер от задния вход .
пъпеш

2021.08.28 | 19:16

55
Да се свържем като заклещени кучета
Охрана няма, Президентът

2021.08.28 | 17:33

15
на народа е сред народа.
Българин

2021.08.28 | 18:48

53
трима са, ако трябва да сме точни и това са само тия, които се виждат на комунделскта инсценира снимка на радефф с избиратлките на ДПС!
К. У. Р за БСП и боклука радеффф

2021.08.28 | 18:46

52
Тия двамата зад него какви са бе, бесепе.дераст глупав?! и от кого го пазят там сред помакините на гъзъ на географията?!

2021.08.28 | 18:20

46
да
баба гицка

2021.08.28 | 18:39

51
всички радевци в пандиза за преврата който измислиха - по-зле сте от Бойко червени гниди, а зеления чорап е мухьо
Диип

2021.08.28 | 18:31

50
Е гати тъпия нагъл зелен чорап.Много трябва да се проветрява след този каун
Сега правителството на БСП

2021.08.28 | 18:28

49
трябва да даде пълна свобода на Рашков за опандизването на сините мафиоти

Добави коментар

Водещи новини