Журналист: Единственият шанс за обрат е Слави Трифонов да промени курса си и да направи рязък завой

  • 27 август 2021 19:06

  • 7892
  • 2
Журналист: Единственият шанс за обрат е Слави Трифонов да промени курса си и да направи рязък завой
© Кадър: БТВ

Какво ни очаква - редовен кабинет или трети за година парламентарни избори? Опит да отговорят на този въпрос опитаха да дадат политологът Слави Василев и журналистът Петко Георгиев.

„Връчването на мандата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е беше най-логичния избор на президента Радев. Дали тя е партията с най-големите шансове (да направи правителство), не съм много сигурен, защото шансовете на всички партии на протеста са еднакви и клонят към нула заради позицията на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“, заяви Слави Василев в предаването "Лице в лице" по БТВ.

"Единственият шанс за обрат е Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в да промени курса си и да направи „рязък завой“, а другият вариант е да затвърди позицията си и да каже, че всички останали са виновни, за да мобилизира електората си за нови избори и той е по-вероятен, смята политологът. Връчването на мандата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е „предварително го обрича на неуспех“ и „ускорява“ отиването към нови избори, защото „облекчава избора на основните играчи“, смята Петко Георгиев.

Симеон Дянков: Вървим към широка коалиция с участието на ГЕРБ

Според него трябва да се прецени възможност ли е или опасност да се състави правителство, което ще лежи на плаващи мнозинства.

"Важно е да има мнозинство, което да осъществи съдебна реформа, а такова няма. Плаващите мнозинства са шанс за парламентаризма и при тях изплува истината по различни въпроси, затова не трябва да се говори негативно за тях", смята Слави Вaсилев.

Петко Георгиев отбеляза, че пред всички партии, които ще участват в разговори за правителство стои дилемата дали да заложат, че в следващия парламент ще бъдат по-представени или ще понесат наказателен вот за това, че не са съставили правителство. "Битката е да се види в очите на обществото кой ще изглежда виновен за несъставяне на правителство. Затова "Демократина България" вероятно ще разговарят с БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, но няма да има резултат".

Според журналиста тази партия, която успее да издигне кандидат-президент, който да отиде на балотаж с Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, ще бъде първа политическа сила в следващия парламент. Докато Слави Василев застъпи тезата за отделни избори за парламент и президент, както е заложено при развитие демокрации, то Петко Георгиев коментира, че това е мъчение за избирателите и е по добре вотът да е две в едно.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
7892 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.27 | 23:38

2
Sywetnika na Radew sina na Ds Wasilev ne sa poznali. Prawitelstvo, nqma da ima. Gerb pe4èli sledwa]ite izbori

2021.08.27 | 21:14

1
Да де, само дето Слави излезе мъж с топки и няма да им играе по свирката на толупите....

Добави коментар

Водещи новини