Светлан Стоев изпрати съболезнователен адрес до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен

  • 27 август 2021 14:30

  • 709
  • 1
Светлан Стоев изпрати съболезнователен адрес до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен
© МВнР

Министърът на външните работи Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има изпрати съболезнователен адрес до държавния секретар на САЩ Антъни Блинкен във връзка с вчерашната терористична атака на летището в Кабул, отнела живота на десетки хора, в това число американски военнослужещи. В писмото си министър Стоев поднася съболезнования на семействата и близките на жертвите и отправя пожелания за скорошно оздравяване към пострадалите.

„САЩ и съюзниците изпълняват изключително отговорна и тежка задача, свързана със защитата и опазването на човешки живот. Мисията продължава, както и опасностите, свързани с нея. Надявам се тя да завърши без заплаха за здравето и живота на всички онези, които са ангажирани с довеждането ѝ до успешен край“.

Външният министър Стоев благодари на държавния секретар Блинкен за оказаната от САЩ помощ при евакуацията на български граждани от Афганистан.

На 26 август 2021 г., непосредствено след атентата в Кабул, Светлан СтоевСветлан СтоевСветлан Стоев е завършил УНСС, специалност „Международни отношения” през 1985 г. Има осъди терористичния акт и призова за незабавно възстановяване на сигурността и реда в Афганистан.

Борислава Борисова
709 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.27 | 17:20

1
Ало-Ало-Телекоминикационно Предаване : ще имаме безплатно излъчване на извънредното съобщения от ПУТТО-ДИ-КАППО тази вечер по канала БНТ 20.30 ! Приятен шоу-тайм на всичиките Българи !

Добави коментар

Водещи новини