Утре продължават дебатите по първото четене на промените в държавния бюджет за 2021 г.

  • 26 август 2021 18:48

  • 1002
  • 2
Утре продължават дебатите по първото четене на промените в държавния бюджет за 2021 г.
© Булфото архив

Дебатите по първото четене на промените в държавния бюджет за 2021 г. ще продължат и утре, тогава ще е и гласуването. Парламентът не успя да приключи с дискусията днес, въпреки удълженото до 18.00 ч работно време.

В хода на дебатите от ПГ"Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" обявиха, че биха подкрепили събраните данъчни и неданъчни приходи да се разпределят с решение на НС, а не както досега с постановления на Министерския съвет. Подкрепяме макроикономическите прогнози като смятаме, че в някои части са дори консервативни, каза Пламен Данаилов.

Асен Василев: Законът за промени в държавния бюджет за 2021 г. е балансиран

По думите му, предизвикателствата на ковид пандемията са предпоставка за в бъдеще да бъде развита научно-изследователската дейност, качественото образование. ИТН се притесняват обаче от риска да не бъдат получени 1,6 млрд. лв. аванс по Плана за възстановяване и устойчивост/ПВУ/.

От ПГ ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на обявиха, че няма да подкрепят проекта на първо четене. Бившият финансов министър Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през обърна внимание, че има приходи с еднократен характер, срещу които се предвиждат условно постоянни разходи. Няма сигурност, че 424 млн. лв. ще постъпят до края на годината от авансовото финансиране по ПВУ, добави той. На практика, според него, се прикрива допълнителен дефицит по консолидираната фискална програма от същия размер. Трябва да се състави редовно правителство, което да носи отговорност за всички политики, подчерта Ананиев.

Политическата отговорност за бюджета е на този парламент, затова ви се плащат заплати, затова са ви избрали гражданите, отговори финансовият министър Асен ВасилевАсен ВасилевАсен Василев е министър на икономиката, енергетиката и туризма от 12 март до 29 май 2013 г. С указ на.

Макроикономическата рамка се публикува два пъти годишно, през март вие не я публикувахте, така че ние нямахме рамка от т.г., върху която да стъпим, посочи той. И добави, че приходите се дължат на по-добрата икономическа ситуация и на по-добрата работа на НАП и Агенция "Митници". За юли имаме преизпълнение на приходите с 31 на сто, посочи министърът.

Василев увери, че ако няма редовно правителство, служебният кабинет, който и да е той, ще внесе Плана за възстановяване и устойчивост, защото бизнесът има нужда от парите по него.

Лют скандал в парламента за коронавируса

Според ПГ"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" посоките на промените са правилни, структурата изглежда логична и не създава впечатление за неефективно изразходване на средствата на данъкоплатците. Между двете четения ще предложим по-голяма прецизност за конкретното изразходване на средствата за таваните на разходите както и доколко те ще са обществено ефективни, каза Георги Ганев. Ще се опитаме и да насочим внимание към онези обществени области, където ще има най-голям ефект като стимулиране на ваксинацията, посочи той.

Ще се опитаме да заложим основите на по-удачно бюджетиране в бъдеще, по-внимателно планиране, за да не се налага ревизия по средата на годината, заяви депутатът. Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас от ПГ ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с предупреди, че е възможно през декември да има още една актуализация. Между двете четения ще има много предложения, които могат да застрашат дългосрочната фискална стабилност, изтъкна той.

"1,2 млрд. лв са разписани като меню в ресторант, а можем да не получим това, което сме поръчали. Въпросът е кой поръчва?", илюстрира образно тезата си Чобанов. Тези пари ще бъдат разпределяни отново с ПМС, а не с решение на НС, затова ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с настоява разходите да бъдат записани като твърди суми в бюджетите на отделни ведомства, заяви той.

Нямало и предвидени средства за сектор "Земеделие" в актуализирания бюджет. ПГ "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" заявиха подкрепа на първо четене на проекта. Въпросът е дали тя е достътчна и дали достатъчно ефективно се използват средствата, коментира Румен Гечев. По думите му, България е държавата в ЕС, която в най-малка степен подкрепя икономиката и своите граждани. Не отделяме достатъчно средства за публични инвестиции, е критиката на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

От левицата смятат, че с още около 150 млн.лв повече може да бъде постигната по-добра социална справедливост. Кой не внесе ПВУ всеки в тази зала вече знае, не задавайте този въпрос на служебния министър, обърна се Арман БабикянАрман БабикянАрман Агоп Бабикян е български журналист и общественик. Той е изпълнителен директор на PR от ПГ"Изправи се БГ!Ние идваме!" към Кирил АнаниевКирил АнаниевКирил Ананиев е министър на здравеопазването в третия кабинет на Бойко Борисов. Роден е през от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Според Мария КапонМария Капон Мария Капон е родена в град Пловдив. Завършила е висше образование икономика, специалност актуализацията е "този скромен знак на разум, който дължим на българските граждани, за да им покажем защо сме тук". Ако нямаше актуализация, щяхме да оставим без ресурс страната в ковид вълната, без средства за укрепване на границата срещу мигрантския натиск, подчерта тя. Депутатката разкритикува пълната липса на мерки в актуализацията за сектор "Култура".

Мая Йорданова
1002 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.26 | 20:02

2
Най правилното решение за БСП е Корнелия Нинова, като вземе мандата от президента, ВЕДНАГА да го върне, да се разпусне 46 НС и да се върви към насрочване на нова дата за провеждане на избори! Всичко останало е загуба на време!
Из кара лайнъ

2021.08.26 | 19:09

1
С хунтата ще свършат като Чаушеску.

Добави коментар

Водещи новини