Проучване: ИТН се срива

  • 26 август 2021 10:01

  • 11640
  • 53
Проучване: ИТН се срива
© Булфото

От първа политическа сила "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) на последните парламентарни избори формацията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в към момента е на трета позиция. Това показва ново социологическо проучване на "Маркет линкс", реализирано и финансирано съвместно с Би Ти Ви и проведено в периода от 13 до 22 август.

"Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" за пръв път излиза на второ място, но разликите с ИТН и БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са в рамките на статистическата грешка. 

"ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в отново е първа политическа сила с добра мобилизация през летните месеци, което до някаква степен е изненада. Но от друга, разочарованието от партиите на протеста да съставят редовен кабинет води част от загубеното ядро обратно към тази партия", коментира социологът от "Маркет линкс" Добромир Живков.

Политическата криза, в която се намира страната и невъзможността да бъде съставен редовен кабинет с първите два мандата, значително повиши общественото напрежение. Българските граждани недвусмислено заявяват, че не са удовлетворени от посоката на развитие на страната.

Андрей Райчев: В служебния кабинет се ражда нова партия, а Радев няма кой да го спре на президентските избори

В предишни месеци фактор за подобни нагласи са били и вълните на пандемията от коронавирус, но понастоящем четвъртата вълна на заразата е с много по-малка тежест при формирането на обществените настроения.

Народното събрание отново е с най-ниско ниво на публично доверие от българските институции. За месец спадът в симпатиите към него е с около 10%.

Обратна е тенденцията при служебното правителство. През август доверието в него е 54%, което е с около 3% нарастване в сравнение с месец юли.

Именно развитието на политическите процеси от последните седмици водят до общ спад в степента на доверие в партиите на протеста, докато т. нар. партии на статуквото частично възстановяват своите позиции.

Българският избирател смята, че отговорността за неуспешното съставяне на кабинет с първи мандат е по-скоро споделена. 43% казват, че отговорността е и на двете страни - ИТН, които предложиха свой проектокабинет, както и ДБ и ИБГНИ, които отказаха да го подкрепят.

"Все пак по-големите негативи понастоящем се отнасят към ИТН, отколкото към ДБ и ИБГНИ", допълни Живков.

Първан Симеонов: Слави губи авторитет, докато Кирил Петков набира мощ

Доверието в партиите на протеста спада от месец май насам. По-съществен е той отново при ИТН.

Обратният процес се наблюдава при т.нар. партии на статуквото - ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в остава на същите позиции, но доверието към БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с леко се повишава.

На въпрос дали ще гласуват на предсрочните избори 54% от участвалите в проучването отговарят "да". Категорично няма да гласуват 10%.

Последвайте канала на

Novini.bg
11640 53

Свързани новини

Коментари 53

Добави коментар

2021.08.26 | 15:39

53
Балабанов е най-големия загубеняк, стъпвал в народното събрание. Голяма кратуна, грозно лице с пъпка на устата. Сякаш природата иска да му затвори лъжливата уста.

2021.08.26 | 15:25

52
Бойко ще ги смачка всичките мишоци и ще останев историята с добро, а те ще са пример в училище на децата, какво никога не трябва да допускат да се случва с държавата им.......Браво ! България е в добри ръце ! Първия Бг политик който ги разбира и знае как да ги играе. Всичко е за добро и положително. Вече думата на България се чува и ще се чува все повече. Доверието на България расте, благодарение на Бойко Борисов и правителството.Поздрави за силната позиция

2021.08.26 | 13:47

49
Как така българските граждани, 54% от които са доволни от служебното правителство, в същото време не са доволни от посоката на развитие на страната? Кое от двете не е вярно?

2021.08.26 | 15:24

51
Za]oto towa e izkustwenno

2021.08.26 | 13:48

50
Само Цецка ! Има натрупан опит срещу Радев и цялата ГЕРБ ще я подкрепи ! За вицепрезидент се обединяваме зад ген . Мутафоф , яко ще мрете с програма за всеки българин по 1 чувал , може и по два ! Победата е сигурна !

2021.08.26 | 13:43

48
Бойко да слага пак Цецата Цачева срещу Радев ! Тя има по - голям шанс да спечели от Чекмеджето - под 1 % !
Гордейте се , българи ! Имаме Президент !

2021.08.26 | 13:22

42
Когато Парламентът / импотент / има 10 % доверие , а Радев 60 % , неговото служебно правителство 53 % доверие , изводът е един ! ПРЕЗИДЕНТСКА РЕПУБЛИКА с РАДЕВ ПРЕЗИДЕНТ !

2021.08.26 | 13:40

47
За президент на Бойкото му миришат краката ! Радев ще го отнесе като колорадски бръмбар сламка !
Doktora

2021.08.26 | 13:29

43
Отива си след изборите! Бойко президент!

2021.08.26 | 13:38

45
Къде да се връща твоя Бойко бе , идиот ? В СИК ли , във ВИС ли , в БКП ли , или в ДС школата в Симеоново ! На премиерския стол РАДЕВ не дава !

2021.08.26 | 13:40

46
За президент на Бойкото му миришат краката ! Радев ще го отнесе като колорадски бръмбар сламка !

2021.08.26 | 13:37

44
Гербоидите са недоразвити мутанти , маниакални крадци ! Радев ги свали от власт в 1 - ия мандат , през втория ще ги унищожи окончателно ! Чекмедже шопара и Гешев ще останат лош спомен от най - черния период на България !
ИТН, ДПС и герб се оказаха една банкнота

2021.08.26 | 12:56

39
Народът разбра че чалгарите превърнаха държавата в чалга и че работят в полза на герб и ДПС , и гледат в една посока с тях. Не знам по какво се различава дългият от ББ, може би в това че плевенчанина постоянно е сърдит . Ако гологлавият наистина искаше промяна на модела Борисов, той щеше да се възползва от подадената ръка от страна на партиите на протеста при положение че единственото им условие беше да бъдат включени служебните министри на икономиката и МВР.
абе по.мияр

2021.08.26 | 13:02

41
а след трети из.бори като прокопчо и ба.це направят прави.телство кво ще пишеш м@ма ви платена, по-гнусни сте от гер.бавите тролове
Тези и Радев,

2021.08.26 | 13:00

40
ИМВ и ДБ,трябва да им се потърси отговорност за съсипването на държавата!!!

Добави коментар

Водещи новини