Йорданка Фандъкова провери изграждането на ново кръгово кръстовище на "Околовръстен път"

  • 25 август 2021 15:33

  • 1412
  • 8
Йорданка Фандъкова провери изграждането на ново кръгово кръстовище на "Околовръстен път"
© Facebook

Кметът на София Йорданка Фандъкова провери изграждането на ново кръгово кръстовище на "Околовръстен път", съобщават от пресцентъра на Столичната община.

Предвижда се до края на септември да е положен последният пласт асфалтова настилка на локалното платно. На Южната дъга на "Околовръстен път" се изгражда разширение на локалното платно и ново кръгово кръстовище при пресичането на локалното платно с ул. "Витошки камбани", както и нова улица, свързваща квартала с ул. "Бистришко шосе".

Фандъкова посети археологическите теренни проучвания край с.Мировяне

Изцяло кръговото кръстовище ще е завършено до 7 септември. Предвижда се до края на септември да е положен последният износващ пласт асфалтова настилка на локалното платно, да са готови и тротоарите.

Йорданка ФандъковаЙорданка Фандъкова Йорданка Асенова Фандъкова е родена в Самоков. Завършва средното си образование в 35-а руска заедно със заместник-кмета по направление строителство инж. Ангел Джоргов. Локалното платно на "Околовръстен път" е с дължина 460 м. По цялата дължина има изградени тротоари с бетонови плочи и положени бордюри, изградена е електроразпределителна мрежа. Поставено е ново улично осветление.

До края на септември при подходящо време се предвижда полагане на последен пласт асфалтова настилка. Извършено е разширение на ул. "Витошки камбани" в южна посока с дължина 165 м и са изградени тротоари и ново отводняване. Осигурена е достъпна среда. Кръговото кръстовище е оформено при пресичането на локалното платно с ул. "Витошки камбани". То е изцяло ново кръгово кръстовище "Изток" и е решено като четириклонно кръстовище между локалното платно на "Околовръстен път" и ул. "Витошки камбани".

В рамките на строителните работи е извършена реконструкция на инженерни мрежи и улично осветление. Предстои полагането на последният износващ пласт асфалт, информират от Столичната община.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1412 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Браво

2021.08.25 | 17:49

8
Адмирации!

2021.08.25 | 15:48

4
Това да си кмет толкова мандата на София е превилегия ,която само г-жа ФАНДЪКОВА има право !!! Защото е ЧИСТ И ИСКРЕН ЧОВЕК.
Да

2021.08.25 | 17:48

7
Така е!

2021.08.25 | 15:50

5
„В следващите година-две имаме възможност да привлечем стратегически инвеститор във високите технологии. Преди няколко месеца "Файненшъл Таймс" и Световната банка отвориха свои центрове в София. Дали щяха да го направят преди 10 години?", запита Фандъкова. "Тогава София бе един спрял град, обграден от хиляди бали боклук, чийто мирис задушаваше столицата. Метрото беше 9 км - от центъра до Обеля, детските градини и части от Борисовата градина се заменяха срещу панелни апартаменти. Радвам се, че днес никой не помни София такава. Припомням го, защото това къде си, зависи откъде си тръгнал", отбеляза Йорданка Фандъкова.

2021.08.25 | 16:05

6
Така беше. Тиквата беше преди Фандъкова. Шитна земята не евреите за моловете. Тропоса боклука в бали. Гепи парите за метрото и изби тия които не плащат. Как ще го подържате това метро и ще връщате кредитите, жална ви майка.

2021.08.25 | 15:48

3
София си има успешен и работещ кмет г-жа Фандъкова, която направи и продължава да прави много за столицата на България. Благодарение на нея София се превърна в един модерен и красив европейски град. Тя е един работещ професионалист, който освен това си ръководи много добре и екипа, с който работи.
Иво

2021.08.25 | 15:47

2
С Бойко и Фандъкова, София стана неузнаваема.
Mitaka

2021.08.25 | 15:46

1
БРАВО ДАНЧЕ. НАЙ ДОБРИЯ КМЕТ. НИК0Й НЕ ПОСМЯ ДА ПИПНЕ 30 ГОДИНИ, НАЙ ГОЛЕМИТЕ УЛИЦИ. А САМО ВИЕ СЕ РЕШИХТЕ, ДОНДУКОВ, ГРАФА, ВСИЧКИ ПАРКОВЕ РЕМОНТИРАНИ, СПОРТНИ ЗАЛИ, МЕТРО, ЧЕ И ДО АЕРОГАРАТА..АДМИРАЦИИ И РЕСПЕКТ

Добави коментар

Водещи новини