Предлагат промени в Закона за НСО

  • 24 август 2021 19:42

  • 2198
  • 7
Предлагат промени в Закона за НСО
© НСО

Най-късно другата седмица депутатите ще гласуват в Народното събрание дали да отпадне охраната от НСО за главния прокурор. Също така за президентската администрация, членовете на Министерския съвет и кмета на София.

Ако предложенията бъдат приети, Националната служба за охрана ще пази и ще отговаря за транспорта единствено на „тримата големи” и членовете на конституционния съд.

Изслушват началника на НСО и директора на ДНСК в комисията "Росенец"

От 1992-ра до 2004-та година - това е периодът, в който генерал Димитър Владимиров е бил началник на Националната служба за охрана. През цялото време под охрана са били единствено президент, вицепрезидент, председател на Народното събрание и министър-председател.

„При мен и при сегашното ръководство на НСО, поради повечето охранявани обекти, които ненужно се охраняваха , беше увеличен значително бюджетът на НСО“, казва генерал Димитър Владимиров.

Вносителите на част от текстовете от „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ обявиха преди дни, че настояват да падне охраната на главния прокурор.

„Главният прокурор трябва да бъде изваден от тази охрана, която е в момента. Той използва възможност за охрана по три закона“, смята Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше, председател на 46-тото Народно събрание.

Иван ГешевИван ГешевИван Стоименов Гешев е роден на 19 декември 1970 година. Завършва висше юридическо образование във реагира така: „Аз нямам проблем, държавата ми плаща сериозна заплата, може би ще съм първият главен прокурор, който ще си наеме частна фирма за охрана“. Предлага се още да отпадне охраната в продължение на 4 години за бивши председатели на Народното събрание и премиери.

Според Димитър Владимиров не може така да се пилее народна пара. Генерал Владимиров смята, че има много други текстове от Закона за НСО, които трябва да бъдат изчистени. „Има, например, текст, който третира масови безредици, и се дава право и на НСО да посяга и върху бременни жени. Това трябва да се махне. Трябва да се махне и охраната на председателя на КПКОНПИ. Г-н Цацаров достатъчно време са го охранявали и ако е имало някакъв сигнал да са го изяснили", казва бившият шеф на службата.

Утре предложенията за промени в закона ще бъдат гласувани в правната комисия в парламента.

„Ще бъдат представени, ако всичко мине наред, утре ще минат. И при първа възможност ще бъдат внесени в събранието, т.е. тази седмица или най-късно другата. Бюджетът на НСО е 44 милиона на година, не можем да кажем колко ще бъде редуциран, но достатъчно много, колите ще се ползват само по необходимост“, заяви Николай ХаджигеновНиколай ХаджигеновНиколай Димитров Хаджигенов е български адвокат,общественик и политик. Той е роден на 30 юни 1971, ИБГНИ.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
2198 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
ХХХ

2021.08.25 | 14:00

7
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

2021.08.24 | 21:55

1
АКО ПРЕДЛОЖЕНИЯТА БЪДАТ ПРИЕТИ НСО И ВСИЧКИТЕ 5000 СЛУЖИТЕЛИ ТАМ ЩЕ ИМА ГРИЖАТА ЕДИНСТВЕНО ДА ПОЛУЧАВА ГОЛЕМИ ЗАПЛАТИ И ДА СИ ВИРИ КРАКАТА ПО БЮРАТА. ЗАЩОТО НЯМА ДА ИМА КАКВО ДА ПРАВИ.

2021.08.25 | 06:10

6
Ти лут ли си държавна сигypност след такива пезпрецидентни санкций трябваше да направи бърза смяна

2021.08.24 | 22:36

4
Акъл нямат!
Металург

2021.08.24 | 23:41

5
Въобще
Ъ

2021.08.24 | 22:12

2
70% да бъдат съкратени и да си намерят работа по заводи, фабрики в чистотата
економист

2021.08.24 | 22:20

3
за съжаление, големите заплати в нсо затриха фабриките и заводите и няма работа, особено за кадри от нсо.

Добави коментар

Водещи новини