Йордан Цонев: Санкциите по закона "Магнитски" важат в САЩ, не и в Европа. Две от парламентарните групи се държат като "Мили Ванили"

  • 24 август 2021 08:48

  • 3621
  • 38
© Нова телевизия

За нас е важно да разберем дали към датата 12 май, когато президентът издаде указа за служебното правителство, Кирил Петков е имал двойно гражданство. Едва когато разберем това, ще приключим с тази тема. В Конституцията ясно е записано, че хора с двойно гражданство не могат да бъдат министри. Това заяви в сутрешния блок на Нова телевизия председателят на ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

Във връзка с питането на държавния глава за "родината майка" Цонев поясни, че в Конституцията има писани текстове, които трябва да се спазват, а не чувства. Според него Радев е демонстрирал своята "етническа нетолерантност", обръщайки се към лидера на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Мустафа Карадайъ с въпроса коя е неговата родина майка.

По отношение на санкциите по закона "Магнитски" народният представител още веднъж поиска да разбере защо българското правителство се занимава с изготвянето на български списъци по този закон, при положение че в законодателството на ЕС е ясно уточнено, че въпросният закон няма силата да действа нито на територията на България, нито на територията на Европа.

Юрист: Българският списък по "Магнитски" е брутално беззаконие

Няма действия на този закон извън територията на САЩ. Ако се предприемат действия на отделните държави, то те ще противоречат на правото на ЕС, т.е. не можем да правим никакви списъци и мерки, именно защото санкциите по този закон важат само за САЩ. Подписали сме Договора за функциониране на ЕС, а това означава да се спазват законите на ЕС, разясни Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на.

По думите му от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с се борят да докажат, че бившият депутат Делян Пеевски е незаслужено в този списък и разясниха, че българските институции не са открили данни за извършени престъпления от страна на Пеевски.

Казусът “Братя Найденови” и българската версия на “Магнитски”

По темата със съставянето на кабинет с третия проучвателен мандат Цонев заяви, че шансовете са малки и прехвърли вината за липсата на редовно правителство на т.нар. партии на промяната.

Още когато партиите се разделиха на статукво и протестиращи, бе сложена разделителна линия. Народът не ги овласти (партиите на промяната, б.р.), защото не им даде 120 депутати и така се наложи да прибегнат до партиите на статуквото, но се изпокараха за постове, власт и политики. От тази предистория следва, че няма да има кабинет. Третият мандат няма да бъде реализиран. Всичко се разиграва, за да си прехвърлят трите партии кой е виновен, че България не може да си състави редовен кабинет. Вината е на партиите, които се самоопределиха като партии на промяната, коментира депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Той подчерта, че ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с не иска да ходи отново на избори, а иска да има редовно правителство, след което призова хората да преосмислят отношението и доверието си към партиите на промяната, които вече във втори парламент не съумяват да излъчат кабинет.

Васил Велев: Притеснява ни липсата на актуализация на бюджета

Накрая по въпроса с актуализацията на бюджета Йордан ЦоневЙордан Цонев Йордан Кирилов Цонев е роден в село Карапелит. Завършва „Икономика и организация на поясни, че от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с вероятно ще го подкрепят на първо четене, колкото да тръгне процедурата, но ще трябва да се направят доста корекции по него, тъй като така предложен бюджетът е "нескопосан" и в него "прозират други интереси".

В своя си стил атакува "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!" по следния начин:

"Две от парламентарните групи се държат като "Мили Ванили". Помните ли ги? Едни екстравагантни момчета, дето само танцуват, а отзад пеят други. ДБ и Мая "Влез, излез", се държат като "Мили Ванили". Те танцуват, а отзад пее Прокопиев"

Последвайте канала на

Владимир Василев
3621 38

Свързани новини

Коментари 38

Добави коментар
Александър

2021.08.24 | 11:15

37
Никога не съм бил фен на ДПС няма и да бъда но в случая нашия Президент издрънка гооооляма глупост ама все пак е шапкар така че нищо ново под Слънцето ! И оставете ДПС които винаги ще са фактор /и не забравяйте кой им позволи да си направят партия на етническа основа / а вижте как нашите "партии на протеста " уакаха положението ! За това ДПС не ни е виновно !
КараПутин

2021.08.24 | 15:22

38
Истината глупост ли е?! Просто му зададе въпрос, на който Караедикойси се тъпанеше пред Ердоганлар...Това е! И в една правова държава, Карата вече щеше да е без БГ гражданство и изритан на Капъкуле към Стамбула!!! Анадънму?!

2021.08.24 | 11:10

36
ДПС го духа при всички положения на следващите избори отиват под 8% и това е краят на травестита доган

2021.08.24 | 11:06

35
ДПС Е МЪРТВО МЕСО

2021.08.24 | 11:05

34
На Цонев като му треснат санкции ще важат и тук.

2021.08.24 | 10:57

33
ЙОРДАН ЦОНЕВ Е НИКОЙ! ПРИМИТИВЕН БОКЛУК!

2021.08.24 | 10:52

32
Цонев най голям комаржия,можели комаржии дасе допускат в парламента.Правната комисия разследвайте го и го отстранете от парламента.
Новини.бг - медиен кенеф

2021.08.24 | 09:03

5
управляван от полуграмотен шизофреник, който нарича Президента "Зелен чорап", а протестиращите "лумпени".

2021.08.24 | 10:52

31
тиквеник като Тиквата

2021.08.24 | 09:24

10
Как се казва тоя
Ееее сега

2021.08.24 | 09:06

6
Така беше миналата година, сега са по-внимателни.
Данчо -

2021.08.24 | 09:03

4
седесарското лaйно. Сините дадоха дyпe на дявола за да останат в политиката след разпада на СДС.

2021.08.24 | 10:51

30
вонящо
иван

2021.08.24 | 10:26

29
ДАЧО МЕНТАТА ,БЪЛГАРСКИЯ ЕНИЧАР ВЪВ ДПС . ТОЗИ ТЪИ НАРЕЧЕН БЪЛГАРСКИ СЛУГА НА НЕЗАКОНАТА ПАРТИЯ ДПС ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ ВЪВ РАЗБОИНИЧЕСКОТО СЪБРАНИЕ НА НАИ КОРУМПИРАНАТА ПАРТИЯ.ТОЗИ ЧОВЕК МИ ГОВОРИ И ЗАЩИТАВА ТУРЦИ СЪС ДВОИНО ГРАЖДАНСТВО. БЪЛГАРИ ОБИДИНЯВАИТЕ СЕ ,НЕ СЕ ПРОДАВАИТЕ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ...ЗАЩОТО ПРАДЕДИТЕ НИ КРЪВТА И ЖИВОТА СА СИ ДАЛИ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ...
иван

2021.08.24 | 10:26

28
ДАЧО МЕНТАТА ,БЪЛГАРСКИЯ ЕНИЧАР ВЪВ ДПС . ТОЗИ ТЪИ НАРЕЧЕН БЪЛГАРСКИ СЛУГА НА НЕЗАКОНАТА ПАРТИЯ ДПС ВЕЧЕ 30 ГОДИНИ ВЪВ РАЗБОИНИЧЕСКОТО СЪБРАНИЕ НА НАИ КОРУМПИРАНАТА ПАРТИЯ.ТОЗИ ЧОВЕК МИ ГОВОРИ И ЗАЩИТАВА ТУРЦИ СЪС ДВОИНО ГРАЖДАНСТВО. БЪЛГАРИ ОБИДИНЯВАИТЕ СЕ ,НЕ СЕ ПРОДАВАИТЕ ЗА ВЛАСТ И ПАРИ...ЗАЩОТО ПРАДЕДИТЕ НИ КРЪВТА И ЖИВОТА СА СИ ДАЛИ ЗА ДА Я ИМА БЪЛГАРИЯ...

Добави коментар

Водещи новини