Томислав Дончев: Демокрацията не бива да се предозира, но и омразата не е кауза

  • 20 август 2021 17:25

  • 1415
  • 14
Томислав Дончев: Демокрацията не бива да се предозира, но и омразата не е кауза
© Кадър: БТВ

Обявихме кабинет днес, защото го дължим на всички наши избиратели, които са ни подкрепили и на българските граждани. Това показва нашата отговорност. Не е редно и не е честно вторият да прави правителство, това е задача на първия. Кабинетът ни е комбинация между новото и старото, какъвто трябва да е подходът в политиката. Това заяви бившият вицепремиер и зам.-председател на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник в предаването „Лице в лице“ по БТВ.

„Ако за нас е логично да сме в опозиция, като дълго управлявала партия, това е един от циклите в демокрацията, странно е първият да се самоопредели като опозиция. Поведението на останалите трудно мога да го коментирам, тъй като няма кой да поеме отговорност. Носенето на отговорност и доверието на избирателите са свързани. Не е добре, когато тази връзка се скъса“, подчерта той.

Митов: ИТН се опитват да играят странна роля на опозиция, а имат цялата власт в парламента

„Имало е договорка между партиите в това НС, не е лошо, но е редно това да става публично. Това личи и от разпределението на председателите на комисии в НС. Управление на третия, четвъртия и т.н. е политическа екзотика. Ние не участваме в колаборация с останалите политически сили“, подчерта Дончев.

На въпрос дали има скрита подкрепа между ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с и ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в във връзка с казуса с двойното гражданство на министър Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически, Дончев отговори: „Няма такова взаимодействие. По този въпрос трябва да се произнесе КС“.

„Това НС трябва да се опита да свърши някаква работа, а без комисии НС е много далеч от функцията да произвежда закони“, смята Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Относно вариантите, пред които е изправена страната ни, Дончев заяви: „И трите варианта са лоши. Ако бъде избрано правителство, то ще е слабо, компромисно и с малка подкрепа. България е изправена пред много предизвикателства. Избори 2 в 1 е нещо, което не се е случвало в новата политическа история. С машини може да се случи. Президентски и парламентарни избори през две седмици също не е най-доброто. Демокрацията не бива да се предозира. Рискуваме избирателите да ни се ядосат и резултатът да е непредсказуем“, предупреди зам.-председателят на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

„Дори да си променим резултата с 1, 2 или 3% какво от това. Живеем в хейтърски времена, модерно е да мразиш. И какво следва след това. Омразата не е кауза. Президентът имаше голяма роля в това, което се случва. Няма невинни в тази ситуация, но ролята на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в е доста по-назад. Тази ситуация трябва да е урок за всички“, пита се той.

„В политиката егото е важно качество, но не по-малко важно качество е смирението. Това е занаят, в който се решават съдбите на хората“, обобщи Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Според него темите пред България в краткосрочен план са смекчаване на COVID кризата, мигрантската вълна, Планът за възстановяване и развитие, темата за справедливостта.

„Една опозиция също носи отговорност за управлението. Но хайде да се сформира управление, пък после ще му мислим“, каза още Дончев.

Последвайте канала на

Мая Йорданова
1415 14

Свързани новини

Коментари 14

Добави коментар

2021.08.21 | 06:37

14
МАРШ В ГАБРОВО НА ПАЗАРА ДА ПРОДАВАШ ПАК ЯЙЦА! СРАМЕН ТРУД НЯМА!

2021.08.21 | 06:36

13
ВИЖТЕ ГО САМО,ПРИЛИКАТА С МИКИ МАУС НИКАК НЕ Е СЛУЧАЙНА!
Еми...

2021.08.20 | 18:04

1
Тая па жалка и крадлива пyтка какво се обяснява. Кажи къде са милиардите за електрическо правителство, плешив крадецо.
еми...

2021.08.20 | 21:05

12
уруспия е майка ти, куpво гербавичка, затова само кypвалъка ти се удава
О ГНОМЧО

2021.08.20 | 19:59

9
СЕГА ЕМИ ЛИ СЕ КАЗВАШ УРУСПИО ЧЕРВЕНА? ))))
Еми...

2021.08.20 | 19:05

6
гейбераската кypвичка отдолу, пари ли ви на дупарата като се споменават кражбите на тиквите?
Шт

2021.08.20 | 18:42

4
Не лай :)
ТОМИ...

2021.08.20 | 20:01

11
ДОКАТО ФИЛОСОФСТВАТЕ С БАЦЕ, ТАЛИБАНИТЕ ОТ ДЪЙБЪ, ИБНЯ И ОНИЯ ЦИРКАДЖИИТЕ ОТ ИТН ТАКА ЩЕ СЕ НАЛУДУВАТ, ЧЕ НАКРАЯ И КРАДЕВ НЯМА ДА ИМА КАКВО ДА КРАДНЕ!
ХХХ

2021.08.20 | 20:00

10
ИРАНЕЦЪТ ТРЯБВА ДА ГОВОРИ НА МАЙЧИНИЯТ СИ ИРАНСКИ ЕЗИК ДА ВЯРВА ВЪВ ТАНГРА И ДА ЖИВЕЕ В ПРАРОДИНАТА СИ ИРАН АКО Е ИСТИНСКИ ПАТРИОТ И РОДОЛЮБЕЦ А НЕ ДА ПОЗВОЛЯВА НА НЯКАКВИ ГРЪЦКИ БРАТЯ ДА ГО УЧАТ НА ЕЗИК И ИМЕТО БЪЛГАРИ Е ВЗЕТО ОТ ДРЕВНИЯТ ГРАД БОЛГАР ВЪВ ВОЛЖКА БЪЛГАРИЯ ТО Е ИЗМИСЛЕНО

2021.08.20 | 19:36

7
слаба ракия , софийска

2021.08.20 | 19:38

8
яремите , хомотените ни се връщат за почивка и плащане на данъците си с новите си Мерцедеци , а ЕТ Трифонофи щял да им каже
Абе

2021.08.20 | 18:42

5
Киро Ментата още ли не е натирен?
Браво

2021.08.20 | 18:41

3
Умен човек!
Мира

2021.08.20 | 18:32

2
В БГ е само злоба и глъч.

Добави коментар

Водещи новини