Митов: ИТН се опитват да играят странна роля на опозиция, а имат цялата власт в парламента

  • 20 август 2021 10:31

  • 1830
  • 27
© Булфото

ИТН се опитват да играят странна роля на опозиция при положение, че вече са взели цялата власт в парламента – имат председател на парламента, както и председатели на комисии. Не разбираме странната претенция на ИТН да са опозиция. Те имаха възможност да съставят кабинет, но се провалиха. Това заяви пред журналисти на излизане от Президентството номинираният за премиер от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Той припомни, че ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на са заявили отдавна, че ще върнат мандата. Според него политическият диалог няма алтернатива: „Без разговори с нас не може да се върви напред“. На въпрос на журналисти дали очакват разговори с тях от страна на третата сила, на която бъде връчен мандат, той отговори отрицателно. По думите му нови избори са почти неизбежни.

„Може би имаше неразбиране по отношение на нашата позиция за Ф-16 и изпратеното искане за оферта. Ние знаем, че тази оферта има необвързващ характер. Искам да поздравя президента Радев и правителството за продължаване на процедурата за закупуване на Ф-16. Радвам се, че осъзнават, че политиката на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в за модернизацията на армията е била правилна и я продължават“, заяви Даниел МитовДаниел МитовДаниел Митов е роден на 4 декември 1977 г. в град София. Завършва СУ „Климент Охридски“,.

Президентът връчи втория мандат на ГЕРБ, Даниел Митов го върна веднага

Думата взе и председателят на парламентарната група на ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, като поясни предложенията на коалицията за организацията на предстоящите избори: „Президентът потвърди, че все още държи на становището си от януари. Ние предлагаме разписките от края на изборния ден да се броят. Ние държим да може да се гласува и с бюлетини, отчитайки че на места ще се провеждат и частични местни избори. При всички случаи се отпечатва целият брой бюлетини и се дублират в секциите с машини. Така или иначе тези бюлетини се плащат и печатат. Ако не се използват тези бюлетини, те се изхвърлят. Смятаме, че нашето предложение трябва да бъде разгледано“.

„Оттук нататък има три варианта и трите за лоши. Първият е да се създаде правителство с третия мандат, но то би било слабо, без ясна отговорност и стабилна парламентарна подкрепа. Избори две в едно е лош вариант. Боя се, че ще изчерпим доверието на хората. Парламентарни и президентски избори в малко отстояние също не е добър вариант. Въпросът сега е: Кой сега създаде този хаос. В капан сме. Вариантите са лоши“, категоричен беше Томислав ДончевТомислав Дончев Томислав Пейков Дончев е български политик от партия ГЕРБ, заместник.

Освен технологията той изрази опасение, че ще се злоупотреби с търпението на хората. Бившият вицепремиер изрази надежда все пак България да има правителство: „Няма логика първият и вторият да не могат да съставят правителство, а изведнъж петия или шестия да може“.

„Боим се, че актуализацията на бюджета ще радикализира хората“, завърши той.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1830 27

Свързани новини

Коментари 27

Добави коментар

2021.08.20 | 13:01

27
ЕЙ ЕВРЕЙ СМЕШЕН КЪДРАВ,МАМИЦАТА ТИ!

2021.08.20 | 12:47

26
ГЕРБ са мъртавци ! България е в задънена улица заради Тиквата ! Изходът е Президентска република с РАДЕВ начело !

2021.08.20 | 12:45

25
ЗАБРАНА на ГЕРБ ! Тошко заяви , че не трябва да са в парламента ! ВЪН от политиката и от властта завинаги ! Токсични са !

2021.08.20 | 12:45

24
Ново правителство на ГЕРБ ? Че това е старото ! Крадец до крадец , тиква до тиква , щопар до шопар и зад тях едно голямо Чекмеджетулуп , което крадците трябва да пълнят ! Народът да го духа както духаше 12 години !

2021.08.20 | 12:44

23
ГЕРБ са утайка , батак , тиня в която затъна България ! Престъпна група за лечение в затвора и конфискация на откраднатото , а то е милиарди евра !
неМИТов

2021.08.20 | 12:06

22
продължавай да го лигавиш
иван

2021.08.20 | 10:54

11
ТЕЗИ ДЕПОТАТИ КОИТО НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ГЛОБЯВАТ ИЛИ ИЗГОНВАТ ОТ РАБОТА ,КАТО ВСЕКИ ЕДИН РАБОТЕЩ ГРАЖДАНИН...
Тенев

2021.08.20 | 12:02

21
абсолютно
За заблудените фантазьори

2021.08.20 | 11:54

20
Президентската Република също има Парламент ш депутати. Това не е Тюдорова Англия на Хенри Осми с някаква неограничена еднолична воля и власт. Просто тоя който ще е главен ще заема презшдентски а не премиерски пост. Нищо друго няма да се промени. Везнам какви заблуди изживявате с тая Президентска Република.

2021.08.20 | 11:50

19
Генералша десо,насра се да дрънкаш само простотии.
иван

2021.08.20 | 11:03

15
ТЕЗИ ДЕПОТАТИ КОИТО НЕ ХОДЯТ НА РАБОТА ТРЯБВА ЗАДЪЛЖИТЕЛНО ДА СЕ ГЛОБЯВАТ ИЛИ ИЗГОНВАТ ОТ РАБОТА ,КАТО ВСЕКИ ЕДИН РАБОТЕЩ ГРАЖДАНИН...ТОВА СА 30 ГОДИНИ ЕДИН ЗАКОН НЕ ГЛАСУВАХА С КОИТО СЕ ЗАДЪЛЖАВАТ КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ СИ , А ГОВОРЯТ КОЛКО ПРОЦЕНТА СА ГЛАСУВАЛИ ЗА ТЯХ...КЪДЕ ИМ Е ОТГОВОРНОСТА КЪМ ИЗБИРАТЕЛИТЕ -ТЪРТЕИ И РАЗБОИНИЦИ..ПАРТИИНИ МАФИОТИ И ОХРАНЕНИ ПРАСЕТА.ПРИЗИДЕНСКА РЕПУБЛИКА. ВЪН ВСИЧКИ БЕЗОТГОВОРНИ ДЕПОТАТИ .

2021.08.20 | 11:49

18
С президентска република ще цъфнеш и ще вържеш,особено с настоящия дебил.

Добави коментар

Водещи новини