Премиерът Стефан Янев и министър Кирил Петков на среща във ВМЗ Сопот

  • 19 август 2021 11:36

  • 772
  • 5
Премиерът Стефан Янев и министър Кирил Петков на среща във ВМЗ Сопот
© Булфото (архив)

Служебният премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен и икономическият министър Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически идват днес във ВМЗ - Сопот във връзка с нарастващото напрежение в дружеството. Те ще се срещнат с ръководството и синдикатите в заводите. 

Синдикалистите настояват ВМЗ да бъде извадено от състава на Държавната консолидационна компания и да бъде уволнен сегашният Съвет на директорите, който според синдиката не работи за доброто на оръжейницата.

"Спаси София" застанаха зад Кирил Петков: Опитите за омаскаряване на честните политици да бъдат спрени!

Според тях бордът работел ВМЗ да бъде изваден от забранителния списък за приватизация. 

Преди дни от КТ "Подкрепа" в заводите заявиха, че ще протестират на 24 август пред Министерството на икономиката, защото исканията им остават нечути.

Последвайте канала на

Калина Христова
772 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар

2021.08.19 | 15:33

5
Това правителство в което Петков има такова зловещо присъствие е най-бошибозушкото правителство, което е имала България до сега. Да му мисли новото редовно правителство, защото само за 3 месеца на служебните министри, хаоса и разрухата, която оставят тия, като Петков ще е някакъв абсолютен ужас! А най-лошото е че след като спряха абсолютно всички проекти те им прибраха парите и никой няма представа къде са! Василев само отчита увиличение на приходите, а това са откраднатите и събрани от всички министерства вече отдавна отпуснати средства за спрените проекти. Спряха строежа и ремонтите на магистрали, селски пътища, училища, военни поделения, държавни сгради и пр. спряха ремонтите на язовирите, даже източиха няколко от тях, спряха тунелите под Петрохан и Шипка, спряха дори строежа на Националната Детска Болница, а като се има пред вид че НедоПеканов чрез Планът за развитие унищожи проекта за Напоителни системи, което означава смърт за земеделието и "закри" Мариците и мините към тях представяте ли си какво ще е за новите министри??? Оставете администратиявният и финансов хаос, ами как ще се оправят с делата, които фирмите ще заведът срещу държавата заради неизпълненито на договорите, което ги докарва до фалит? Трепането им е малко!

2021.08.19 | 15:32

4
Петков и Василев са най-брутално наглите министри в историята на демокрацията в България. Току що слушах Миленов да обяснява че Кирчо не просто е сложил свои авери на ключовите места в министреството, ББР и ДКК, но е имал наглостта да тури за адвокатска кантора на ББР тази адвокатска кантора, която работи с неговите лични фирми! Егати смяната на модела! Това даже надминава най-големите ми очаквания, макар че моите очаквания никога не са били високи! Ха-ха-ха-ха-ха! Може да се провери дали предишните министри са слагали на тая позиция, техните си адвокатски кантори и се басирам, че в нито един случай не е било така! За първи път имаме такова башибозушко отношение на министър към делата на повереното му министрество! Той го третира изцяло, като своя собственост, което е не просто скандално, направо е престъпно. Стотици пъти го гледахме по медиите как обяснява "Аз съм решил това! Аз ще направя това! Тези ми пречат да направя това, но аз ще натискам, ще ги атакувам докато ги отстраня, докато направя, това което искам!" Сякаш той единствен на света решава, какво става с икономиката на страната, такова поведение имат само босовете на мафията! За първи път виждам такава управленска безотговорна наглост въплатена в напълно случаен човек. А всички знаем, че той нямаше и представа преди 3 месеца, какво е това министерство на икономиката, какви компании и банки има към него, какви отговорности носи, но секунда след като научи вече знае какво да прави, без да пита, без да се консултира, нито с премиера, нито с Президента, които са го назначили, нито пък със съветници и експерти. Това е абсолютна безотговорност! Това е манталитет или на луд или на престъпник!

2021.08.19 | 15:32

3
Петков с двойно гражданство и фалирала фирма, Василев с фалирали фирми в Лондон, дължи над 1 милион паунда и с неплатени данъци за 15 години в острови. Спецов крадец на Ддс и източил милиони, Рашков с 19 имота, Комитова и здр. Министър с нито един работен ден, по професията. Минков с нито една известна творба с баща съветник на Тодор Живков. А той е известен с това да носи развалена риба пред парламента. И главната звезда, Радев, получил 6 милиона за Грипените и 60 милиона за това, което върши сега. За това народа на есен измита тези звезди.
Ха-ха

2021.08.19 | 15:31

2
Стефчо Янев е завел Канадска делегация в завода....

2021.08.19 | 12:15

1
Г-н Петков, вие сте интелигентен човек и не е възможно да не сте чели конституцията.Защо от момента, в който решихте да се занимавате с политика не зайдействахте процедурата по отказ от гражданство, а чакахте пост във властта.Твърде материално се оказва сърцето Ви.

Добави коментар

Водещи новини