Министър Тодоров изрази неудовлетворение от състоянието на летище "София"

  • 19 август 2021 09:10

  • 1327
  • 0
Министър Тодоров изрази неудовлетворение от състоянието на летище "София"
© Булфото

Днес Народното събрание провежда поредната си напрегната сесия. Още в началото депутатите си размениха остри реплики относно изслушването на министъра на енергетиката.

По предложение на Рамадан Аталай от ДПС беше подложено на гласуване да отпадне точка 3 от дневния ред, а именно – изслушване на служебния министър на енергетиката Андрей Живков, което не беше прието.

ДПС и Радев в спор за гражданството на Кирил Петков, президентът попита: Коя е Вашата родина, г-н Карадайъ?

Въпреки това народните представители измениха дневния ред като започнаха с изслушване на министъра на транспорта.

Изразих липса на удовлетворение от състоянието на летище "София" пред концесионера и изрично и категорично съм заявил, че очаквам и настоявам за бързи и видими резултати. Това каза министърът на транспорта Георги Тодоров по време на изслушването си за концесията на летище "София".

"Ще се опитам да ви представя информация за тази концесия в нейната цялост. Процедурата за избор на концесионер е приключила, била е предмет на съдебно обжалване. Изборът на концесионер е потвърден от КЗК и от ВАС. Концесионният договор е подписан през миналата година юли месец", каза още министърът.

По думите му концесионер е дружеството "СофКънект". "Страните по договора са изпълнили така наречените предварителни условия и концесионерът е поел ефективното управление на летището на 19 април тази година", каза още министърът.

"За проследяване на изпълнението на концесионния договор съм създал нарочна комисия за контрол. Като министър направих няколко срещи с концесионера на летище "София". На срещите изразих липсата на удовлетворение от състоянието на летището към този момент. Изрично и категорично съм заявил, че очаквам и настоявам за бързи и видими резултати от страна на концесионера на летището", каза още министър Тодоров.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1327 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини