Искри и тежки думи по време на консултациите между Радев и ГЕРБ - СДС

  • 17 август 2021 10:26

  • 13443
  • 60
© Нова телевизия

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на провежда консултации с представители на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на

По-рано днес държавният глава започна срещите с първата политическа сила - "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

Митов: Радев казва: "Дайте пари или няма да дам втория мандат"

"Множат се предизвикателства  - и пред парламента, и пред партиите за формула за устойчиво парламентарно мнозинство и за редовен кабинет. НС е изправено и пред вземането на важни решения за здравната и мигранционна криза", каза държавният глава. 

"Независимо дали партиите се обявяват за опозиция или искат да управляват, трябва да имат ясна позиция по важните теми и по повод предстоящите кризи. Ще се радвам да чуя вашето мнение", заяви Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на

"От нашата парламентарна група многократно заявихме, че при връчването на втория мандат ние ще го върнем, без да представяме състав на МС  - нищо не се е променило. Не смятам, че актуализацията на бюджета трябва да бъде обвързвана с връчването на втория и третия мандат. Мястото на темата за актуализацията на бюджета е в Народното събрание. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в остави финансово и икономически стабилна държава - въпреки че вие г-н президент и партии заявиха обратното", заяви председателят на ПГ на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - СДС Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право,.

Десислава Атанасова: Не бива да се бави връчването на мандата нито на втората, нито на третата политическа сила

Преди година също имахме COVID криза и се справяхме с предизвикателства. Мигрантската вълна не беше и няма да се забрани, но правителството на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в се справи с това. Сега е времето на партиите, които смятат, че са алтернатива да поемат отговорност. Време е тези партии и вие г-н президент да поеме отговорност, защото тези партии се родиха под вашия юмрук, тук на площада, допълни Атанасова. 

"С последното си изявление облекчавате моята работа и решение кога и как да дам втория мандат. Относно това каква държава ни остави ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в, бъгарските граждани дадоха оценка. Как се справихте с COVID кризата, личи по това, че хиляди българи загубиха живота си - умираха в линейки и не стигаха до болници. И бизнесът го усети", отвърна Радев.

"Ясно подчертавам, че не поставям условия пред парламента", коментира президентът по повод актуализация на бюджета, но апелира депутатите да извършат такава. 

"По отношението на управлението на кризи, факт е че вече заразените са над 1000, а и броят на починалите расте. Не бързайте с изводите, защото не желая българските граждани да понасят липсата на политическа отговорност от служебното правителство. Не търсете индулгенция от решенията на Народното събрание. Призоваваме ви да задействате бързо конституционна процедура. Не може бъдещи събития да бъдат заложник на това дали да се актуализира или не държавният бюджет. Нямам данни за изпълнението на приходната или разходната част за годината", обясни Атанасова. ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в няма да участва в бъдещо правителство с ясно конституционно или плаващо мнозинство. 

Последвайте канала на

Радина Лазарова
13443 60

Свързани новини

Коментари 60

Добави коментар
Америкаанците пърдят

2021.08.30 | 08:18

60
от срам и признават публично "Джо Байдън е бедствие за САЩ".
САЩ оставили

2021.08.30 | 08:17

59
на талибаните самолети, вертолети, джипове и оръжие и джепане за §85 милиарда... Срам и резил.
Седесарските съединени

2021.08.30 | 08:15

58
щати, тотално осрани и за резил в световен мащаб. Бегат презглава като от Виетнам.
Радев е следващият

2021.08.30 | 08:11

57
президент, а може би пожизнено, такива народни будители и закрилници рядко се раждат.
Радев го натегна орално

2021.08.30 | 08:10

56
на Десислава Седесарска. Тая не е виждала такъв ебън до сега. А СДСвинята от Банкя се спотайва в кочината.
От тая след изборна пръдня

2021.08.30 | 08:08

55
спечели само БСП, всичко останали се осраха до пия, социалистите са на най-малко 2-ро място на изборите.
Тъпата Тиква

2021.08.30 | 08:07

54
се надява да спечели следващите избори, въпреки народната омраза, но ще го поеме твърд.
Браво Радев,

2021.08.30 | 08:06

53
мачкай тия сини глисти, добре си го казал.
СДСвинята от Банкя

2021.08.30 | 08:05

52
събрал цялата си мутро-партия от 100 души да клевети Радев. че друг не иска да го чуе, синя смрад.
Радев й разпра

2021.08.30 | 08:04

51
синята пичка на на Десислава Седесарска, "народът ви даде оценка слаб (2)". Тая млъкна.

Добави коментар

Водещи новини