Радев кани утре парламентарните формации на консултации?

  • 16 август 2021 13:33

  • 1891
  • 4
Радев кани утре парламентарните формации на консултации?
© Булфото (архив)

Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на кани парламентарните формации на консултации утре, твърди "Труд".

Припомняме, в петък държавният глава съобщи пред журналисти още, че планира да направи нови консултации с партиите - “Ще преценя кога и на кого да връча трети мандат, когато чуя идеите на парламентарно представените партии за съставяне на правителство”. 

Радев обвърза връчването на следващите мандати с актуализацията на бюджета

С думите, че всяка партия е длъжна да защити претенциите си за упражняване на властта със свои собствени управленски кадрови решения, Радев коментира и лансираната идея на БСП служебният кабинет да стане редовен, ако от столетницата получат третия мандат. “Служебното правителство не е излъчено от партии. То е излъчено с указ на президента и няма как да остане в наследство на партиите. Те са призвани да търсят идеи, да ги защитават и да излъчат кадрови решения”, категоричен бе той.

Президентът беше категоричен, че не иска да говори за нови избори, преди да са се изчерпали всички опции за съставяне на редовно правителство с широка парламентарна подкрепа. “Дали изборите ще бъдат 2 в 1 - мисля, че това е срещу философията на българския конституционен модел”, уточни той. 

Румен Радев свиква КСНС

След по-малко от час при президента ще започне заседание на Консултативния съвет за национална сигурност (КСНС). Темата, обявена от пресслужбата на държавния глава, е “Необходими финансови мерки за преодоляване на потенциална здравна и социално-икономическа криза от пандемията от COVID-19. Мерки за противодействие на засиления миграционен натиск през границата на Република България с Република Турция”.

Филип Епитропов
1891 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар

2021.08.16 | 14:22

4
Не те каним,изхвърляме те.
778

2021.08.16 | 14:12

3
ОПРАВИ ЖЕНАТИ ОБЩАТА. ТОГАВА БЪЛГАРИЯ БОКЛУК.

2021.08.16 | 13:57

2
Престани да мъчиш народа с изиотщините си алчен за власт некадърник

2021.08.16 | 13:56

1
Оставката си дай

Добави коментар

Водещи новини