Петър Чобанов: Ако бюджетът не се актуализира, остава да се преразпределят разходи от едно направление в друго

  • 13 август 2021 11:55

  • 1332
  • 7
Петър Чобанов: Ако бюджетът не се актуализира, остава да се преразпределят разходи от едно направление в друго
© Булфото

Ако бюджетът не се актуализира, остава да се преразпределят разходи от едно направление в друго. Това каза народният представител от ПГ на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас пред журналисти.

"Твърде вероятно е да отидем на нови избори. Поредните за тази година и може би не последните докато партиите не се вземат в ръце, да седнат да си говорят и да разберат, че хората имат нужда точно от това. Не че изслушванията на министри не са важни. Сигурно са важни. Трябва да знаем каква е ситуацията, трябва да знаем какво е било миналото и как да вървим напред. За да вървим напред, трябва съгласие, консенсус, и да се обединим около приоритети. Това не се случва. Поредният пример е с комисиите. Доколкото знам продължават разговорите. Трябва да бъдат сформирани. Без да бъдат сформирани, до момента не сме разгледали нито един закон", каза още Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

По думите му, за да има комисии, трябва да има визия как изглежда едно мнозинство. "Мнозинството ще провежда политика. На базата на тази политика ще избере кои са му важните комисии. Визия за мнозинство няма, от тук нямаме и комисии, затова важните проблеми на обществото за пореден път ще се отложат. Виждате, че навлизаме в поредните здравни проблеми свързани с коронавируса. Увеличават се заразените. Освен това чисто икономически отлагаме решението на важни въпроси. Конюнктурата и международната икономическа се променя негативно. В период на инфлация сме, тя ще се увеличава и от тук нататък вече това може да застраши постепенно и икономическия растеж", допълни още Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.

Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас заяви, че актуализацията на бюджета за 2021 г. предстои да бъде обсъдена в рамките на групата на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с. "Разбира се, този бюджет, трябва да бъде представен по някакъв начин. Беше редно финансовият министър да дойде в парламента и тук да го разкаже на парламентарните групи може би преди да го внесе като актуализация. Така или иначе това не стана. Когато се сформират комисии, ще видим какво точно ще предлага и ние като група ще си вземем нашето решение", допълни още Чобанов.

Карадайъ: С анти-ДПС реторика няма да се решат кризите в държавата

Той отговори на въпрос каква е перспективата пред държавата, ако парламентът се разпусне и актуализацията на бюджета не се състои. Според него откъм приходна част нещата вървят добре, а откъм разходна е било ясно, че резервите са изчерпани още в края на март. "От тук нататък това, което остава е да се преразпределят разходи от едно направление в друго. Знаете, че такава традиция се наложи, въпреки че тя не е много фискално дисциплинираща и устойчива. Обикновено ГЕРБ така правиха - в края на всяка година правят актуализация, в която изравняват бюджетните сметки. В момента също това е възможен подход, ако евентуално не се създаде мнозинство и този парламент бъде разпуснат, това да се случи в края на тази година, а дотогава по линия на преразпределение да се търси възможност тогава, когато възникнат някакви допълнителни нужди, те да бъдат удовлетворявани. Дали това ще стане, по какъв начин ще се подходи към актуализацията, предстои да видим", заяви още Петър ЧобановПетър Чобанов Петър Чобанов е роден на 20 юли 1976 г. в Ямбол. Завършил е Математическа гимназия „Атанас.
 

Той отговори на въпрос дали може да се изтегли дълг от служебното правителство. "Това е много трудно да се излезе на международните пазари като служебно правителство, тъй като тези, които отпускат дълга, искат да знаят какви дългсорочни ангажименти стоят за поемаето на този дълг", заяви още депутатът от ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
1332 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Крадливите от герб вместо да са в пандизата

2021.08.13 | 13:25

5
Събутират служебното правителство по нареждане на ББ . Народът да не остави президента сам срещу мафията, тъй като тя е страшно много силна медийно, има внедрени хора в службите и държавните институции!, ББ е най опасният човек в държавата, освен наглост, умее и мръсните номера!.
1234

2021.08.13 | 14:54

7
Някой ти е саботирал мозъка комунистически!

2021.08.13 | 13:25

6
МНОГО ИМ СЕ КРАДЕ НА КОМУНИСТИТЕ
Крадливите от герб вместо да са в пандизата

2021.08.13 | 13:24

4
Събутират служебното правителство по нареждане на ББ . Народът да не остави президента сам се срещу мафията, тъй като тя е страшно много силна медийно, има внедрени хора в службите и държавните институции!, ББ е най опасният човек в държавата, освен наглост, умее и мръсните номера!.
Крадливите от герб вместо да са в пандизата

2021.08.13 | 13:23

3
Събират служебното правителство по нареждане на ББ . Народът да не остави президента сам се срещу мафията, тъй като тя е страшно много силна медийно, има внедрени хора в службите и държавните институции!, ББ е най опасният човек в държавата, освен наглост, умее и мръсните номера!.

2021.08.13 | 12:11

1
Кога ще бъде вкаран в затвора престъпника Румен Радев и неговите айдуци от служебното правителство ?
Platen optimist

2021.08.13 | 12:29

2
Ne znam Boyko...

Добави коментар

Водещи новини