Депутатите най-накрая се решиха да създадат постоянните парламентарни комисии

  • 13 август 2021 11:59

  • 1206
  • 1
Депутатите най-накрая се решиха да създадат постоянните парламентарни комисии
95 8дни
© Bulphoto, архив

Председателският съвет е обсъдил тази сутрин създаването на постоянни комисии, но все още няма пълно съгласие по състава им. Това стана ясно от думите на председателя на Народното събрание Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше. Тя се надява все пак следващата сряда точката да бъде в програмата за работа на депутатите.

Създаването на постоянните комисии се отлага, а 46-ият парламент стартира работата си на 21 юли. За сметка на това бяха създадени няколко временнни комисии, чиито срок на действие е ограничен. Сред тях са Временна комисия за напрежението на територията на Лесопарк "Росенец", Временна комисия по ревизията, Временна комисия за разследване на факти и обстоятелства при използване на сълзотворен газ, употребата на сила и помощни средства от МВР по време на антиправителствените протести и др. 

Лют скандал между ДПС и ДБ за "Росенец" и "Буджака"

Заради невъзможността да се формира редовно правителство с мандата на най-голямата парламентарна група "Има такъв народ" (ИТН), все повече се говори и дали животът на 46-ия парламент ще е достатъчно дълъг, за да има необходимост от постоянни комисии. Служебното правителство обаче настоява депутатите да се заемат с искането за актуализация на бюджета, което налага най-малкото да има постоянна комисия по бюджет и финанси. В тази връзка отказът или отлагането на постоянните комисии буди тревога за социално-икономическите мерки, за които трябва да се прекроят държавните финанси. 

Наесен пък по традиция предстои обсъждането за бюджета за следващата година.

Във фейсбук коментар по темата направи и зам.-председателят на Народното събрание Кристиан Вигенин. Той сподели, че депутатът от ИТН Мика Зайкова се е възмутила, че още няма постоянни комисии.

"Поех отговорност, мир да има. Живот и здраве идната сряда ще ги утвърдим", разкрива Вигенин. 

Още по темата за комисиите - чуйте и в това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1206 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
????

2021.08.13 | 13:44

1
А,РЕШИХА ли да не им се ЗАПЛАЩА ДОПЪЛНИТЕЛНО участието в тези "комисии"?

Добави коментар

Водещи новини