Доц. Киселова: Преди да се стигне до втория мандат, президентът да постави две условия

  • 13 август 2021 07:55

  • 4553
  • 3
© БНТ

Политическите спорове в парламента не са загубени. Тогава се вижда кой и каква позиция заема. Конституцията не е предвидила казуса с Пламен Николов. Спорът беше как НС да излезе от тази различна ситуация. Това заяви пред БНТ преподавателят по конституционно право доц. Наталия Киселова. 

Припомняме, че кандидатът за министър-председател на "Има такъв народ" се отказа от възможния пост по лични причини. 

"Когато партиите се явяват на избори, те се явяват, за да участват в управлението.Онзи който води преговорите, занапред, ще трябва да го направи категорично, за да не се оттеглят партньорите", каза още тя. 

"Преди да се стигне до втория мандат, президентът да постави две условия: актуализация на бюджета, за да има пари за избори и е да се насрочи дата за президентския вот", разкри доц. Киселова. 

"Предполагам, че след острите реплики, напрежението ще спадне и ще вземат решения за кризата", коментира преподавателят по конституционно право. 

Киселова: Не вярвам Борисов да се съгласи на петък 13-и да вземе мандата  

"Конституционна криза ще има тогава, когато поне два от трите основни органа (парламент, правителство, президентство) не функционират. Служебното правителство и президентът работят, НС също функционира. Към настоящия момент има само политическа криза", завърши доц. Наталия Киселова.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
4553 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Виновен е Чалгара от плевенското село

2021.08.13 | 09:40

3
Преговорите за съставяне на правителство не бяха сериозни по същество и бяха водени от политическо неподготвени и некомпетентни сценаристи !.
ахъ

2021.08.13 | 08:34

2
Те половината от герб са на опашка за затвора , пъдаря вече е подкаран , партия без пъдар!

2021.08.13 | 08:09

1
SAMO GERB....TOVA E

Добави коментар

Водещи новини