Десислава Атанасова: Процедурата не е завършена, президентът не може да издаде указ за следващ мандат

  • 12 август 2021 10:31

  • 1067
  • 3
© Novini.bg

Нямаше резултат от проведено гласуване. Поискахме процедура, но тя не беше дадена на единствената опозиционна партия. Ние държим на нашето становище, че следва да бъде подложено на гласуване нашето проекторешение. Внесохме проект за решение, предложен от трибуната на НС от Росен ЖелязковРосен ЖелязковРосен Желязков е роден на 5 април 1968 г. Той е магистър по право от Софийския университет „Свети. Това каза Десислава АтанасоваДесислава Атанасова Десислава Атанасова е родена на 8 октомври 1978 г. в Дулово. По професия е юрист. Завършила е право, след проведен председателски съвет в Народното събрание.

„За обединение едва ли може да се говори, защото мандатоносителят и вносител на кандидатурата на министър-председател не присъства. ИТН могат да помогнат на собствената си кандидатура да излезе от този процес. Ако няма решение, процедурата няма да е завършена и всички считат, че президентът не може да издаде указ за връчване на следващ мандат“, обясни тя.

ИТН напуснаха пленарната зала. Ивайло Вълчев: Няма да участваме в този фарс

Атанасова определи настоящата ситуация като категорична политическа криза, но прерастваща в конституционна. „Оказа се, че без ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в не може да се вземе нито едно решение да се вземе“, категорична беше тя.

Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше е отказала да влезе в залата. Не е разписала документ, защото тя е смятала, че няма нужда от такъв проект за решение. Постигнато е съгласие по темата, че НС трябва да има акт: „НС не следва да се делегитимира. Не постигнахме обаче резултат. Ние имаме претенции към съдържанието на акта. Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше каза, че няма да се съобразява с когото и да било. Това беше причината да представим нашето разумно предложение в пленарна зала. Много е рано, не знаем какво решение ще се вземе в залата“.

Теодора Александрова
1067 3

Свързани новини

Коментари 3

Добави коментар
Ей , долен герберски боклук

2021.08.12 | 10:42

3
Дуловска мракобесна Риба
ПО МИРИЗМАТА ЩЕ ГИ ПОЗНАЕТЕ !

2021.08.12 | 10:36

2
ГЕРБАВА ПУДКА И РАЗВАЛЕНА РИБА !!!
АТАНАСОВА ,

2021.08.12 | 10:35

1
МИЙТЕ ГИ ТЕЯ ПУДКИ ВЕ !

Добави коментар

Водещи новини