Красимир Янков: Явно и в България трябва повече партии, за да има необратима промяна на статуквото

  • 11 август 2021 07:34

  • 487
  • 1
Красимир Янков: Явно и в България трябва повече партии, за да има необратима промяна на статуквото
© Булфото, архив

В Израел минаха през четири предсрочни избора и при 12 (дванадесет) партии в парламента 7 (седем)от тях избраха правителство и смениха управлението. Явно и в България трябва повече партии да са в следващото Народно събрание, за да има стабилна и необратима промяна на статуквото. Това смята лидерът на партия "Българска прогресивна линия" и бивш член на БСП Красимир Янков.

Коментарът му е по повод провала на гласуването на кабинет на Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен (ИТН). 

Вчера с включване на живо във фейсбук лидерът на ИТН Слави Трифонов обяви, че оттегля предложението си за кабинет, който се очакваше да се гласува именно днес.

Причината е, че партията не събра предварителна подкрепа от "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме". "БСП за България" пък поставиха условие оттеглянето на Петър Илиев като министър на вътрешните работи.

И с това Трифонов и партията му не се съгласи. От ИТН дадоха да се разбере, че за тях предстоят нови избори, защото не биха гласували за проекта на която и да е друга формация при следващите два мандата, които по Конституция трябва да връчи президентът. 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
487 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
Седесарската смрад

2021.08.11 | 08:10

1
в Парламента ще пречи за възстановяването на България и ще взима депутатски заплати за това.

Добави коментар

Водещи новини