Юрий Асланов: Все пак е важно да мръднем нанякъде и да спрем да си играем на избори

  • 10 август 2021 10:17

  • 2825
  • 7
Юрий Асланов: Все пак е важно да мръднем нанякъде и да спрем да си играем на избори
© Булфото, архив

Има вероятност проектокабинетът на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" (ИТН) да си остане проектокабинет, съдейки по изявленията на политическите лидери. Това коментира пред БНР социологът Юрий Асланов.

„От друга страна предизвикателните действия на ИТН не предизвикват по никакъв начин негативни реакции у избирателите. Хората и в проучванията ни казват "Стига толкова избори, крайно време е да се състави правителство", отбеляза той.

"Според хората политическата система в България отдавна не работи за тяхна полза, недоверието на хората към нея е голямо и отдавна. Сега дори обществото още повече обвинява партиите в парламента, че не мислят за хората, изваждайки някакви дребнави мотиви", обясни още Асланов.

По думите му, ако БСП подкрепи проектокабинета на ИТН, то ще е не заради някакви принципни съвпадения, а по-скоро заради личното политическо оцеляване на лидера на партията, защото това е лява партия, която иска да подкрепи кабинет с ясна дясно - либерална идеологическа заявка като ориентация.

Тошко Йорданов: ИБГНИ са предатели, не заслужават капка доверие. Радев се справя прекрасно

„При всяко положение, ако се постигне някакъв компромис, той няма да почива на някакви принципи и не случайно споровете съзнателно са около личностите на министрите, а не по съществената политиката.  Защото ако се навлезе в дълбочина, ще се видят колко всъщност са дълбоки различията“, заяви още социологът.

„А уж всички искаха нови лица, пък сега дебатът се измести, че тези нови лица не са приемливи, нямат опит, всички са мошеници…Дори и да има кадрови грешки, те могат да бъдат оправени на по-късен етап. Все пак е важно да мръднем нанякъде и да спрем да си играем на избори", смята социологът.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2825 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2021.08.10 | 14:06

7
Не искаме чалгари и клоуни да ни управляват .
Давай Слави!

2021.08.10 | 13:46

6
А на Спонджибоб квадратни гащи и ония шаврантии им го сложи четвъртит :)
Всякакви пyтки наизлязоха

2021.08.10 | 10:32

1
да се опитат да спасяват договорката между Славуца, ГРОБ и Нинова, която беше торпилирана от простаците-славученца. Изборите не са игра, а единственият законен механизъм да се получи мандат за управление. Няма друг начин, говно асланово.
Ей, дрисък

2021.08.10 | 13:46

5
Гореизброените са целия народ! Другите сте купчинка лайна!
И

2021.08.10 | 12:58

3
Махнете го този Петър Илиев няма незаменими хора хайде да действаме разумно ИТН махни илиев
Смешник

2021.08.10 | 13:42

4
И да го махнат, подлогите на Чери и Прокопа друго ще измислят!

2021.08.10 | 12:15

2
БЪЛГАРИЯ ЩЕ ИМА ЕВРОПЕЙСКО ПРОАМЕРИКАНСКО ПРАВИТЕЛСТВО НАПУК НА МУТРИ И ЧАЛГАРИ.

Добави коментар

Водещи новини