БСП искат оттегляне на кандидата за вътрешен министър на ИТН

  • 09 август 2021 15:15

  • 5651
  • 15
© Novini.bg

Министри не предлагаме. Не се пазарим за места и постове. За нас беше важно да постигнем писмено споразумение и го постигнахме. За нас беше смущаващо интервюто на кандидата за вътрешен министър. Това заяви лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е Корнелия НиноваКорнелия НиноваКорнелия Нинова е български политик от БСП, член на Парламентарната група на Коалиция за на пресконференция днес.

„Ще направим предложение на НС. То е: ние оставаме да стоим зад 57-те мерки, които сме предложили. Стоим зад подкрепата за политики. Бихме искали обаче ИТН да преосмисли решението за кандидат за министър на вътрешните работи. Националият съвет ще вземе окончателно решение утре“, поясни тя.

Депутатите на Мария Капон от ИБГНИ няма да подкрепят кабинета на ИТН

Нинова изброи важни за БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е приоритети в областта на образованието – вдигане на заплатите на академичния състав и на учителите, както и в сферата на здравеопазването - прекратяване на практиката болниците да бъдат търговски дружества.

Тя многократно подчерта, че съставът на Министерски съвет е отговорност на мандатоносителят и партията няма претенции към него.

„Видях фалшиви новини, че ще вземем решението си спрямо ДБ или ИБГНИ. БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е взема решение чрез колективните си органи“, категорична беше Нинова.

„Ние искаме оттегляне на Петър Илиев. И то няма нищо общо с други партии“, поясни тя.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
5651 15

Свързани новини

Коментари 15

Добави коментар
ь

2021.08.09 | 23:49

15
Корни! Под споразумението чий е подписа? На Слави или на Тошко?

2021.08.09 | 18:50

14
През 2020-та година простият, невеж Борисов оцеля. Въпреки говоренето му с вулгарния език на мутра,натиска и протестите.То не бяха записи, то не бяха кюлчета, пачки, пистолети и чекмеджета. То не беше пандемия и разпадаща се здравна система. Протести, полицейско насилие и отворени писма до ЕС. Барселона и Мис Бикини, Цветанов. Външен натиск на ЕС и САЩ за санкционираните по закона Магнитски. Те биха свалили от власт всеки един премиер, във всяка една правова държава. Но Борисов оцеля, но не като политик, а като партизанин, шумкар слязал от планината Означава ли това оцеляване, че начело на държавата ни стои непоколебим диктатор, способен да се справи с какви ли не предизвикателства. А ние като народ не разполагаме с нищо по-добро.И Борисов е незаменим.Няма незаменими хора, има случайни политици като Борисов, Слави ГЕРБ, ИТН. Те завинаги ще си заминат от живота ни. Намериха се честни и почтени министри от служебния кабинет. Изразиха готовност заедно с нас да помогнат на държавата.
Ончо

2021.08.09 | 18:42

13
Най големият удар срещу протестърите и БСП ще бъде ГЕРБ да гласуват за и правителството на Слави да мине.После ще има голямо шоу но с големи загуби за държавата.

2021.08.09 | 18:18

12
Да България Изправисе Идваме и БСП.Спокойно може да имате претенции за министерски кресла.Итн нямат мнозинство,когато имат тогава даси слагат пълен кабинет,но сега нямат.Като не са съгласни,много им здраве.После са под 4% бариера.

2021.08.09 | 17:32

11
При положение че дългият спечели само подреждането, а не изборите, няма как с 10% от имащи право на глас да искаш цялата власт, другите партии не искали постовете, а просто бяха готови на компромисни личности, които да гарантират сериозни промени, да бъдат включени поне еднин или двама от служебните министри, които да гарантират реформите, то тогава правителството му щеше да мине!
ЕЛЕКТPА

2021.08.09 | 17:24

10
Чудя се на акъла на Славчо, защо му е тази власт, след като Импексовите комуняци не му дават, да си избере дори и министрите, докато Каунското служебно правителство, вече уреди децата си на тлъсти държавни ясли, като Премиера Янев например...
а

2021.08.09 | 17:23

9
Бате Бойко мълчи и гледа сеир. Очаквайте скоро включване от ГЕРБ. Не е изключено да подкрепи Слави. И ще стане такова шоууу

2021.08.09 | 17:11

8
на есен измитаме червената сган....ИТН....ИСМВ....ДеБъ....БСП....ДПС

2021.08.09 | 17:09

7
абе да попитам Радев ....кога влиза в пандиза?
Просто човек

2021.08.09 | 15:59

6
В цялата лудост БСП се държат най-адекватно...

Добави коментар

Водещи новини