Стефан Янев се среща с курсантите от випуск 2021 ВВМУ „Никола Вапцаров“

  • 08 август 2021 08:32

  • 807
  • 2
Стефан Янев се среща с курсантите от випуск 2021 ВВМУ „Никола Вапцаров“
© Булфото

Служебният премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен ще поздрави днес курсантите от випуск 2021 на Висшето военноморско училище „Никола Вапцаров“, които на официална церемония на Морска гара-Варна, ще получат дипломите си, както и лейтенантските си пагони.

Янев участва вчера в тържественото честване във Варна на празника на Военноморските сили на България. Той поздрави офицерите и цивилните служители, като подчерта, че хората са най-голямото богатство на бойния ни флот и благодари за тяхната всеотдайност:

„Благодаря ви за службата! Бъдете все така дръзновени, посветени на това, което правите, и посветени на завета, завещан ни от дедите - да бъдем защитници на родината“.

 Курсантите тази година са 17. Първенец на випуска е Васил Марков от Шумен, който е и първенец на специалността „Корабни машини и механизми за Военно-морските сили“.

Стефан Янев с предупреждение към българите

„Инженерната специалност за мен е изключително важна. С много голяма любов учих и на това се дължи този резултат. Назначен съм в база „Варна“ като командир на електромеханична група. Хората и екипът са страхотни. Смятам, че това е моето място“.

Калина Христова
807 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
О

2021.08.08 | 12:59

2
И професионалната армия не ни спаси от изцепки на шапкатите.Явно зависи от хората
сома

2021.08.08 | 12:11

1
отивай-при-пожарите-бе-глупак

Добави коментар

Водещи новини