МС отпуска допълнителна помощ на семействата на загиналите в пожара край Петрово горски

  • 06 август 2021 13:40

  • 1300
  • 1
МС отпуска допълнителна помощ на семействата на загиналите в пожара край Петрово горски
© Булфото (архив)

Имаме готовност, след като общинските комисии направят оценка на щетите от пожарите, да се подготви решение на Министерски съвет, за да се заделят съответните средства. Това каза служебният министър на труда и социалната политика Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София. на среща на част от служебното правителство с президента Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на, предаде репортер на Novini.bg.

Помощта от 540 лева не е достатъчна да компенсира близките на загиналите горски служители (48-годишният Валери Димитров от Кресна и и 34-годишният Антон Гръбчев от Петрич загинаха при гасене на пожар край санданското село Петрово на 4 август - б. ред). Тази помощ е по Кодекса за социално осигуряване, на която имат право близките на всеки здравноосигурен загинал служител. Помощта е еднократна, поясни социалният министър.

Министерски съвет обсъжда възможността да се отпусне целева помощ на семействата на загиналите служители, така че те да бъдат подпомогнати в достатъчна степен и да бъде компенсирана материалната загуба, без да можем да компенсираме емоционалната загуба, заяви Донев.

Следващата седмица ще имаме това решение, с което ще бъдат подпомогнати семейства на загиналите, каза още Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София.

Двама горски загинаха при гасене на пожар край санданското село Петрово, техен колега е с тежки изгаряния

 

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1300 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.08.06 | 14:02

1
Виновните, виновните къде са?

Добави коментар

Водещи новини