Радев удостои с пагони на "бригаден генерал" новите директори на служба "Военна полиция" и служба "Военно разузнаване"

  • 06 август 2021 13:02

  • 2292
  • 2
Радев удостои с пагони на "бригаден генерал" новите директори на служба "Военна полиция" и служба "Военно разузнаване"
© Президентство, пресцентър

На церемония в Гербовата зала на „Дондуков“ 2 държавният глава и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на удостои военнослужещи с висше офицерско звание. Със свои укази президентът назначи полковник Ивайло Сотиров на длъжността директор на Служба „Военна полиция“ и полковник Венелин Венев на длъжността директор на Служба „Военно разузнаване“. Двамата бяха удостоени с висше офицерско звание „бригаден генерал“.

„Новите звания и назначения са израз на признание за постигнати високи резултати, за вашите професионални умения, знания, командирски и лидерски качества, доказани през дълги години на служба“, заяви президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на по време на церемонията в Гербовата зала. Държавният глава посочи, че Служба „Военно разузнаване“ има богати традиции и носи ключова роля в системата за национална и колективна сигурност. „В динамична и все по-трудна за прогнозиране среда за сигурност цената на достоверната, навременна и всеобхватна разузнавателна информация непрекъснато расте“, допълни Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на. По думите на президента, през годините се е утвърдил опитът на Служба „Военна полиция“ в оперативно-избирателните, охранителните и контролните дейности, в разкриването и разследване на престъпления, в противодействието на тероризма.

От ГЕРБ-СДС са се срещнали с близките на лейт. Манчев, открит мъртъв след случая "Чешнегиров". Искат парламентът да разнищи

Службите „Военно разузнаване“ и „Военна полиция“ са изправени пред редица предизвикателства, свързани с непрекъснато растящите по обем и сложност задачи, липсата на достатъчно ресурси, на личен състав, на условия за подготовката му. Справянето с това изисква визионерство, решителност и всеотдайност на ръководния състав, каза държавният глава. Президентът Румен РадевРумен РадевРумен Георгиев Радев е български военен, генерал-майор от резерва. Бивш командир на отбеляза, че благодарение на подготовката и лидерските си качества бригаден генерал Сотиров и бригаден генерал Венев ще отговорят на високите изисквания и очаквания към отговорните позиции, които заемат. „Служете честно и всеотдайно на родината!“, заяви държавният глава.

 Президентство, пресцентър

„Ще утвърждаваме авторитета на ръководените от нас служби и ще надграждаме постигнатото“, заяви бригаден генерал Венелин Венев по време на церемонията. От името на удостоените той изказа благодарност за честта и доверието.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
2292 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.07 | 22:58

2
СВИНЯТА НА ГЕРГОВ НАКИЧИ ДРУГИ СВИНЕ НА ГЕРГОВ

2021.08.06 | 13:32

1
С РАЗДАВАНЕ НА ТИКВЕНИ МЕДАЛИ И КУХИ ЗВАНИЯ РАДЕВ НЯМА ДА СЕ СПАСИ ОТ ТРИБУНАЛ И ЕФЕКТИВНА ПРИСЪДА.

Добави коментар

Водещи новини