Парламентът отхвърли предложението лекарите да могат да упражняват професията си за времето, когато са и депутати

  • 05 август 2021 15:19

  • 579
  • 2
Парламентът отхвърли предложението лекарите да могат да упражняват професията си за времето, когато са и депутати
© Булфото

Мнозинството в Народното събрание отхвърли предложението на Мая Манолова /"Изправи се БГ!"Ние идваме!"/ депутатите, които са и лекари или медицински специалисти в лечебни заведения, регистрирани по закона за лечебните заведения, да могат да упражняват професията си във времето, когато са народни представители. Парламентът приема правилника си за работа.

Според гласуваните текстове, народните представители ще могат да продължат участието си в колективни научни и управителни органи на висшите училища и БАН с изключение на еднолични ръководни длъжности. Всеки депутат има право на не повече от трима нещатни сътрудници като в НС се води публичен регистър на нещатните сътрудници.

Пеканов: Средствата по Плана за възстановяване не са застрашени

В правилника са включени и етични норми на поведение на народните представители и отделно разпоредби за парламентарно поведение. Достъпът на журналисти до сградата на НС е свободен и неограничен и се предоставя съгласно правилата за акредитация.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
579 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар

2021.08.05 | 15:29

1
Сълзи, сълзи и пак сълзи… От отчаяние, от срам, от ярост. Избори на 4 април, след това на 11 юли и какво? – наистина ли помислихме, че сме завършени демократи и че можем да оценяваме политическия продукт както доматите и дините на пазара? Пак сме се объркали. Мизерна политическа култура. Отчаян порив към пореден спасител, инерция към вече дефинираното зло.
Гейберас

2021.08.05 | 15:37

2
машината за гласуване ли те оноди бе, горния, та толко ривеш?

Добави коментар

Водещи новини