ИТН и Слави Трифонов: истинските сценаристи са зад кулисите

  • 02 август 2021 17:21

  • 6267
  • 30
ИТН и Слави Трифонов: истинските сценаристи са зад кулисите
© Булфото, архив

Докато следим динамиката на декорите и сгорещяването на репликите, сценарият на постановката неусетно се е променил. Противници на „Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен“ са вече не бившите управляващи и ДПС, а другите протестни партии и най-популярните министри от служебния кабинет. Връзката на партията на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в с „Демократична България“ и „Изправи се БГ! Ние идваме!“ е почти скъсана. Предизборните демаркационни линии с БСП са заличени и засега "столетницата" е единствената сигурна формация, която ще подкрепи кабинета на Пламен Николов.

Не е само от незнание и неможене

Една от причините за този обрат е съвсем разбираема - комплексираното незнание и неумение как се правят нещата води до озлобление към онези, които ти посочват грешките. Все пак двама кандидат-премиери - Николай Василев и Петър Илиев, бяха отрязани от протестните партньори. На всичко отгоре съпредседателят на ДБ прояви неблагоразумието да вдигне летвата за новите министри, като препоръча на ИТН ако не директно да вземе служебните министри Кирил Петков, Асен Василев и Николай Денков, то поне наследниците им да не са под тяхното ниво. Последва координирана атака към финансовия министър от ДПС и ИТН.

Христо Иванов: Никога не сме предлагали наши представители за министри, предложихме формула за работещ кабинет

От кумова срама ИТН все пак отстъпи и се отказа от идеята да представи кандидат-министрите си директно на президента, като обяви, че имената им ще бъдат оповестени на партиите, от които се търси подкрепа. Но дали това няма да е само проформа? Защото цялото поведение на ИТН досега следва линията: ние сме спечелили изборите, ще управляваме сами, ако искате ни подкрепяйте, ако не - отиваме пак на избори. Да оставим настрана фалшивото самочувствие на победител - ИТН спечели изборите с най-малко гласове в цялата ни демократична история след 1990 г., има едва 65 депутати и реално представлява около 10 на сто от пълнолетното население. А фактът, че не търси диалог с онези, които обявява за съмишленици, хвърля тежки съмнения върху това дали изобщо смята да извършва промените, за които призовава заедно с ДБ и ИБНИ.

Нещо повече: Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в разказва на избирателите си приказката за баницата - ето, от ДБ ламтели за постове, за парчета от баницата. Само че ако властта е баница, да искаш цялата за себе си не е по-хубаво от това други да искат парче от нея.

Особено когато нямаш абсолютно мнозинство в парламента, което да ти дава някакво право да претендираш, че си пълновластен собственик.

Останалите партии на протеста обаче също си имат избиратели, като тези на „Демократична България“ са доказано свръхкритични. И тъкмо заради тях лидерите им няма как да подпишат празен чек за правителство, което ще води неясно какви политики и ще е съставено от министри, извадени като зайци от цилиндър. Колкото и красиви да са им ушите.

Така че политическото поведение на ИТН е противоречиво не само от незнание и неможене. От самото начало то залага на единствения си коз - вие ще сте виновни за евентуални нови избори, щом не ни подкрепяте. И цялата борба сега е как да убеди собствения си електорат в своята правота и в алчността и арогантността на партньорите от протестните формации.

Радев е бил уведомен за Пламен Николов преди връчването на мандата на ИТН

Дали зад Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в не стои някой друг?

Какъв ли ще е този електорат, който ще приеме кабинет на ИТН, подкрепен активно от БСП (чрез гласуване в пленарната зала) и пасивно от ГЕРБ (чрез отсъствие от залата и сваляне на кворума). Или пък ще отиде за трети път на избори, само защото Христо Иванов много обичал да се меси в съставянето на правителството на Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в. Колцина ще останат наивниците, за които Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, явяващ се пред публиката в образ на холограма и с глас на радиоточка, е един невинен самотник, който е спечелил изборите, но не знае как да продължи и затова изнервено импровизира.

Хайде малко повече хора да започнат да свързват фактите с логиката и да се запитат дали зад Трифонов не стои някой друг или нещо друго и затова сега близо 660 000 души гледат съвсем друга пиеса от тази, за която си бяха купили билети на 11 юли. Все едно е дали става дума за политинженерен проект за запазване на статуквото чрез пореден популистки маньовър, или за прекалено повярвали си шоумени, приели сериозна инвестиция, на която ѝ наближава падежът. И в двата случая истинските сценаристи са зад кулисите.

Този коментар изразява личното мнение на автора. То може да не съвпада с позициите на Българската редакция и на Дойче Веле като цяло. Същото се отнася и за редакцията на Novini.bg

Дойче веле
6267 30

Свързани новини

Коментари 30

Добави коментар

2021.08.02 | 20:38

30
Нула доверие за Трифонов ! На нови избори ще се сгромоляса ! Лъже народа ! Прост самовлюбен нахал !

2021.08.02 | 20:34

29
Славе , ти си един болен нещастник ! Ще свършиш по - лошо от Тулупа !

2021.08.02 | 20:30

28
И да имаме правителство с гн Пламен Николов,то щее като някоя булка уроспия и семейството въобще немогат да я гледат.По добре даго няма да неси губим времето и милиярдите от ЕС.Защото ще изчезнат както в ББР.Групировките стари чакат.
Оник

2021.08.02 | 20:29

27
Слави и ИТН не са виновни а тези които гласуваха за тях и им натресоха властта.Те се надяваха на тиха и добре платена опозиция,но не стана.В България омразата е огромна и дълго ще е така

2021.08.02 | 20:29

26
Гн Трифонов,вие сте сега също както гжа Нинова.Тя е пред оставка и за нея е последният и шанс да глътне малко милиончета.После никога и вие от итн сте същите,вие много добре знаете че повече никога няма да сте в политиката и за това дърпате като за последно и за това ще краднете колкото можете повече.За това българският народ ако е истински народ,въобще нетрябва да ве допусне да се докоснете до кабинет.Това е самата истина,върни мандата.

2021.08.02 | 19:49

24
АБЕ ЧАЛГАР ЩО НЕ СЕ ВЗЕМЕТЕ С ТИКВАТА ДА СЕ ОЖЕНИТЕ ЕДНО КЪМ ЕДНО СТЕ. ТОШКО АФРИКАНСКИ И БИКОВ СЪЩО.

2021.08.02 | 20:22

25
Гн Трифонов.вие сте сега също както гжа Нинова.Тя е пред оставка и за нея е последният и шанс да глътне малко милиончета.После никога и вие от итн сте същите,вие много добре знаете че повече никога няма да сте в политиката и за това дърпате като за последно и за това ще краднете колкото можете повече.За това българският народ ако е истински народ,въобще нетрябва да ве допусне да се докоснете до кабинет.

2021.08.02 | 19:49

23
Дразнят ли ви Слави и ИТН ми е@@@ си майката като ви дразнят. Избирателите на ИТН на мисирки и медийни плюнки не вярваме.
Яяяяя

2021.08.02 | 19:46

22
а сега за ИТН малко ви било. Давай Слави нека се гърчат в собствената си помия.

2021.08.02 | 19:46

21
Ех смешници 30 години пишете че ниската активност не била проблем и в дял свят се решавало с тези които искат да гласуват

2021.08.02 | 19:10

20
Чалгар Славе , с тоя Николов ли ще чегърташ бе , лъжецо ?!

Добави коментар

Водещи новини