Доц. Борис Попиванов: ИТН да си дадат сметка, че хората не са им дали еднозначно отговорността за властта

  • 02 август 2021 14:52

  • 3814
  • 1
Доц. Борис Попиванов: ИТН да си дадат сметка, че хората не са им дали еднозначно отговорността за властта
© Булфото, архив

Всеки в тази ситуация се опитва да следва своята линия до дупка, защото е убеден, че рано или късно другите ще отстъпят. Всичко това обаче е част от политическата криза, която започна преди година с протестите и с изхабяването на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Toва заяви пред БНР политологът доц. Борис Попиванов в коментар за връчването на мандата на Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен (ИТН) и възможността за съставяне на правителство.

Според него отрицанието на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в вече трябва да се замени с ясна позитивна програма, с която да се покаже доминация.

Относно разногласията между ИТН и потенциалните партньори, Борис Попиванов каза, че е излишно вкопчването в желанието за писмено споразумение между партиите. Това не трябва да е най-важното, защото, предупреди той, "ИТН може да се съгласи да подпише нещо, но в последствие да реши, че няма да го изпълни". 

"Фиксацията в писмените споразумения не е здравословна. Политическите сили трябва да си дадат ясно сметка, че могат да принудят ИТН да следва целенасочена и последователна линия", аргументира мнението си политологът.

Той е категоричен, че ползата за всички е да има правителство. 

Политолог: ИТН започват да губят връзка с действителността

"Феномените в политиката - алчността и глупостта, ги водят до това да водят разговорите до крайност с целия риск накрая всичко да се срути. Почти всички искат правителство, но почти всички са готови да докарат нещата дотам, че да нямаме кабинет... Ако ИТН искат да останат на политическата сцена, трябва да си дадат сметка, че хората не са гласували за тях в такива огромни количества, че еднозначно да им възложат отговорността за властта, а са им дали малко предимство, което изисква диалог и разбирателство с другите. Общественото очакване към тях е да отстранят модела на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в и да го заменят с нещо по-добро и справедливо", обясни доц. Попиванов.

По думите му БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е са в положение, в което не могат да диктуват политическата игра, но биха могли ясно да покажат своето място в българската политика. 

"ИТН имат за цел да охладят прекалените претенции на ДБ. Свръхсамочувствието на ДБ играе лоша шега и трябва да са внимателни. Интересът на ДПСДПСДвижението за права и свободи (ДПС) е центристка политическа партия в България, ползваща се с е свързан с вътрешноорганизационното им укрепване. Те имат интерес сега да има правителство, в което различни интереси на Движението да могат да бъдат защитени. Това е играта на правещи мнозинство", коментира политологът. 

Още за ИТН и преговорния процес за бъдещо управление - в това видео:

Борислава Бибиновска
3814 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
ЧОРАПА

2021.08.02 | 15:49

1
ТАКИВА ГИ РЪСИ, ЧЕ ДОРИ УЖ "ПОЛИТИЧЕСКИ НЕПОДГОТВЕНИЯ" ПЛ. НИКОЛОВ СЕ Е ХВАНАЛ ЗА ГЛАВАТА!

Добави коментар

Водещи новини