Йотова пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади: България няма да допусне език на омразата и подмяна на историята

  • 31 юли 2021 15:54

  • 2258
  • 7
Йотова пред паметника на Гоце Делчев на Попови ливади: България няма да допусне език на омразата и подмяна на историята
© Президентство

„Всякакви опити за кражба, за подмяна на история, за делението на героите на чужди и свои е оскърбление на тяхната памет и много тежка присъда за дръзналите да го правят. България няма да го допусне, ще пази чиста и свята своята история. Няма да приемем езика на омразата и твърдата ни позиция вече се чува и в Европа.“

Това заяви вицепрезидентът Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , пред паметника на Гоце Делчев в село Попови ливади, където беше отбелязана 118-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание, съобщиха от прессекретариата на Президентството. Вицепрезидентът коментира приетата от парламента на Република Северна Македония резолюция, която по думите й няма да помогне в процеса на изясняване на позициите между двете страни, при това в момент, в който диалогът между София и Скопие започна да се развива.

Илияна Йотова ще участва в отбелязването на 118-годишнината от Илинденско-Преображенското въстание в село Попови ливади

„118 години величественият Пирин и тази свещена земя приютяват славната история за величието на българския идеал, за паметните дни от началото на 20 век, когато непримирими българи тръгнаха към своята Голгота, за да извоюват жадуваната свобода и единение, продължиха идеологията на българското национално-освободително движение с единствената мисъл – свобода и единение на българския народ. Свобода, до която едва се докоснаха и кроежите на Великите сили им я отнеха“, посочи Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България , и изтъкна, че със саможертвата си тези обикновени хора останаха завинаги в пантеона на българските национални герои. Вицепрезидентът подчерта, че сме в дълг пред нашите деца, защото не им разказваме достатъчно за тези герои и събития. „Светлината на героите няма да угасне никога и ние трябва да я разпалваме за поколенията напред“, заяви Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

„Пътят не е в самоцелното противопоставяне, а в диалога и реалното решаване на споровете. Длъжни сме пред своите деца и тяхното бъдеще", посочи вицепрезидентът и даде за пример успешното трансгранично партньорство между община Гоце Делчев и Гърция и Република Северна Македония. Един от настоящите проекти е свързан с ученическия лагер в село Попови ливади.

„Преображение означава ново начало и надежда. Както героите на Илинденско-Преображенското въстание поискаха новото начало и промяната, така и ние днес към това се стремим – промяна, ново начало, българската държава и българският народ да просперира“, изтъкна Илияна ЙотоваИлияна ЙотоваИлияна Малинова Йотова е български политик , 5 ти Вицепрезидент на Република България ,.

По-късно вицепрезидентът присъства на традиционния събор на Попови ливади, организиран от община Гоце Делчев.

Филип Епитропов
2258 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар
Да,

2021.08.01 | 02:55

7
Езика на омразата е езика на подмяната на истината с лъжи и пропаганда по комунистически модел " разделяй и владей" .В случая със СМ не само с думи,а и с насилие,жестокост и убийства.Внесен впоследствие в учебниците по история украсен с небивали фалшификации на историческите факти.И така ,сега отвращавайки се от езика на омразата,на подмяната в СМ,защо от президенството ползват същата изпитана марка " разделяй и владей" ,укриване на обвиняеми,разделяне на нацията,ползване на милиционера комунист Рашков да гони невинни хора като диверсанти по време на избори ,че и след това?Само и само да се почисти пътечката на един кандидат да повтори властта по непочтен начин.Ами много сте " забавни"!
хи хи

2021.08.01 | 00:51

6
България може и да не допусне език на омразата, но Мунчо какъв език може да пусне ...

2021.07.31 | 19:40

5
Свиня
Дий

2021.07.31 | 18:53

4
Дърта,комунистическа краво,къде ти е държавността ма мърло
Торук

2021.07.31 | 18:27

3
А Цола Драгойчева забравена ли е?

2021.07.31 | 18:16

2
Ти,си,тази,която,насаждаш, омраза, джука воняща сфиня червена
Точно те да говорят

2021.07.31 | 17:13

1
за език на омрата не им приляга. Те самите го наложиха в България,а и веднъж вече продадоха Македония на Тито....

Добави коментар

Водещи новини