Стефан Янев: Да се запасим с търпение и да чакаме мъдростта на партиите

  • 30 юли 2021 18:18

  • 822
  • 1
Стефан Янев: Да се запасим с търпение и да чакаме мъдростта на партиите
© Министерски съвет

"Нека се запасим с търпение и да чакаме мъдростта на партиите, представени в парламента да свършат тяхната работа. Тяхната работа е именно да направят всичко възможно България да има устойчиво, стабилно, подкрепено от парламента правителство". Това заяви служебният премиер Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен пред журналисти в с. Забърдо.

Предполагам си дават много добра сметка, че ако не бъдат последователни в това, което правят и това, което комуникират с хората, избирателите и хората, които са ги пратили в парламента ще ги санкционират на по-късен етап, на следващи избори, когато и да са те, допълни Янев.

МС прие актуализацията на бюджета и увеличение на пенсиите

"Много се надявам между партиите да има друг тип разговор, който все още не е публично известен. Това, което виждаме в момента е, че най-голямата партия, която е с електорална тежест не позволяваща да реализира самостоятелен мандат и задължително трябва да търси други партии, които да я подкрепят, на практика тя поне публично говори едва ли не с ултиматуми", смята премиерът.

Според Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен подобно поведение не е продуктивно към този момент. Надявам се, че има и нещо друго, което още не е публично комуникирано. И те ще го намерят, и компромиса, и дипломатичността, партиите ще го намерят, коментира служебният министър-председател. Според него партиите вероятно добре си дават сметка какво е тяхното поведение, какви са обещанията им пред избирателите, преди изборите и след тях , а от това зависи и възможността да съставят правителство. Дали и как това ще стане е малко рано да се говори, защото до момента поне от медийното поведение, не е много ясно каква е тяхната нагласа, посочи Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен, цитиран от пресцентъра на МС.

 

Премиерът допълни, че теоретично и практически държавата е готова за избори по всяко време. Изборите струват и пари и в тази връзка на извънредно заседание вчера МС прие предложение на закон за изменение и допълнение на Закона за държавния бюджет, в който са предвидени пари и за избори през есента, обясни Янев.

Той уточни, че на практика извънредните избори на 11 юли са "използвали" парите, предвидени за президентските избори наесен. Така че тази промяна в бюджета трябва да се случи и надяваме се, че парламентът ще има необходимото време и желание да се занимае с този въпрос и да приеме съответния закон за изменение и допълнение на закона за бюджета, заяви премиерът.

Служебният министър-председател Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен е на посещение в област Смолян. Той се запозна в с. Забърдо с ремонтирания път за Чудните мостове, за който правителството отпусна 250 000 лв. Кметът на родопското село Валентин Черпоков и местни жители благодариха на премиера за помощта за пътя, който е изключително важен за туризма в региона. Утре премиерът ще бъде гост на 18-то Гайдарско надсвирване в с. Гела, след което ще разгледа изграждащия се ГКПП "Рудозем-Ксанти".

Мая Йорданова
822 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар
С търпение не знам

2021.07.30 | 19:13

1
дали ще се запасим,но с камъни със сигурност!!!

Добави коментар

Водещи новини