Балабанов: Вярвахме, че зад гърба ни ще застанат ДБ и ИБГНИ

  • 30 юли 2021 09:02

  • 1534
  • 4
Балабанов: Вярвахме, че зад гърба ни ще застанат ДБ и ИБГНИ
© Bulgaria on air

Всички останахме изненадани от хода на ДБ и декларацията, която изчете Христо Иванов. Това беше шок за повечето колеги в пленарната зала, имаше много учудени погледи и в ДБ. Наведе ни на мисълта, че това е самоинициатива от негова страна", заяви депутатът от "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" Станислав Балабанов пред Bulgaria on air. 

"И Христо Иванов, и Мая Манолова излизаха пред колегите журналисти и казваха, че гледаме в една посока. Изведнъж нещо се промени. Само може да гадаем какво се крие зад тази декларация. Целта на тези партии беше да се обединят срещу общото зло, което ни управляваше в последните 12 години - ГЕРБ", коментира той. 

Но сега съпредседателят на Демократична България стопирал идеята за стабилна подкрепа на кабинета. 

"Вярвахме, че зад гърба ни, с цел промяна, ще застанат хората от ДБ и "Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се БГ! Ние идваме!Изправи се.БГ е гражданска платформа с председател Мая Манолова. Манолова е категорична, че". Това беше крачка назад. Преговорите не се провалят, не сме затворили изцяло тази врата, но топката е в тяхното поле. Те застрашиха тези проговори. Нямаха идеи за постове, не искаха, не предлагаха имена, работихме само по политики", отбеляза депутатът. 

"Все още едно неизвестно": От ИТН проговориха за кабинет и раздора с ДБ

Относно първоначалното предложение към Асен Василев да бъде част от кабинет на ИТН, Балабанов коментира:

"Битката на Василев е да спре мръсните пари. Идеята ни беше да му предложим пост на вицепремиер и да отговаря за евросредствата. Той отказа и искаше само да бъде финансов министър. Решихме да проверим защо толкова се концентрира върху този пост. Показахме неща, които не са тайна. Казват, че зад нас била дългата ръка на ДПС. Г-н Василев трябваше да признае, че зад неговата личност се крие дългата ръка на британския съд. Заяви, че е спечелил делата си, но там има извънсъдебни договорки".

Балабанов предупреди, че създалата се ситуация е от полза на ГЕРБ. 

"Прекрасна сеирджийска обстановка. Стоят, смеят се, пляскат и виждат, че отборът, който трябва да върви срещу тях, се кара помежду си. Идеята не беше да вървим един срещу друг. Този подход изненадващо дойде от ДБ", каза той.

Балабанов също така отрече връзка на ИТН с ДПС.

Повече за разногласията в парламента - чуйте в това видео: 

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1534 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
Бай Сърбеца

2021.07.30 | 09:43

3
Вярвахме, че зад гърба ни ще застанат ДБ и ИБГНИ - ПЪК ТО КО СТАНА - ДПС ЗАСТАНАХА И ЯКО НИ ГО НАДЪНИХА БАШ В АНАЛИТЕ НИ...ТЦ ТЦ ТЦ - ЧОВЕК ДА НЕ СЕ НАВЕДЕ...

2021.08.02 | 19:59

4
Гн Балабанов,вие сте сега също както гжа Нинова.Тя е пред оставка и за нея е последният и шанс да глътне малко милиончета.После никога и вие от итн сте същите,вие много добре знаете че повече никога няма да сте в политиката и за това дърпате като за последно и за това ще краднете колкото можете повече.За това българският народ ако е истински народ,въобще нетрябва да ве допусне да се докоснете до кабинет.
Бай Сърбеца

2021.07.30 | 09:35

2
Вярвахме, че зад гърба ни ще застанат ДБ и ИБГНИ - ПЪК ТО КО СТАНА - ДПС ЗАСТАНАХА И ЯКО НИ ГО НАДЪНИХА БАШ В АНАЛИТЕ НИ...ТЦ ТЦ ТЦ - ЧОВЕК ДА НЕ СЕ НАВЕДЕ...
Бачо Колю

2021.07.30 | 09:33

1
Точно зад гърба ви ще застанат.Лошото е че и зад гърба на народа ще застанат.

Добави коментар

Водещи новини