Проф. Минеков към хората от културата: Защо мълчахте 12 години?

  • 30 юли 2021 08:42

  • 1680
  • 4
© Фейсбук

Продължава инициативата на Министерския съвет "Властта говори открито", в която министри от служебния кабинет отговарят на въпроси на гражданите. Вторият министър, към когото имаше отправени питания, е проф. Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си.

Нашумялата влогърка Флора Стратиева бе поканене да зададе въпросите на гражданите. Хората се интересуват за управлението на читалища, за това как се избират директорите на културните институции и др. 

"Аз съм впечетлен от културните клубове в Турция, направени по идея на (първия президент на Турция Мустафа Кемал)Ататюрк, който видял от нашата възрожденска система", каза Минеков.

И посочи, че в югоизточната ни съседка има огромни библиотеки, хора, които съдействат на гражданите дори да си напишат домашните, коя книга да изберат и др. 

Кирил Петков отговаря на въпроси във фейсбук

Велислав МинековВелислав МинековВелислав Минеков е професор в Националната художествена академия (НХА). Завършва образованието си коментира, че му прави впечатление, че на места има много големи хонорари. По думите му се наблюдава и политическа обвързаност. Той отговори на въпрос на балерина за заплащането в сектора. 

"Цялата тази общност мълча 12 години. Позволихте дерибеи да управляват", отбеляза той. 

И иронично каза: Целувайте ръката на директора и му благодарете три път. Минеков не пропусна да отбележи, че не одобрява ситуацията в театрите. 

Министерството на културата не е съгласувало проект за намеса по Централни хали - София

Минеков бе попитат дали Централните хали могат да бъдат превърнати в хипермаркет. Той посочи, че инвеститорският интерес е от преди 2 години.

„Имало е възможност няколко години подред това да се извади на светлина и да се говори. Това е дейнсот, която не засяга Министерството на културата. Халите имат нужда от огромен ремонт и реставрация“, коментира министърът.

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1680 4

Свързани новини

Коментари 4

Добави коментар
товарищ

2021.07.30 | 10:18

4
минетков а в устата ти какво толкоз имаше че мълча а сега не говориш а се уригваш долна твар
народен глас

2021.07.30 | 09:56

3
министъра на културата дето цяло лято не си смени дрехите смръдливец марш в кочината

2021.07.30 | 09:17

1
По ти отива да да разнасяш ковчези и бесилки.
ѝюжгеигщ

2021.07.30 | 09:29

2
А МИ ТИ, БЕ ОТВРАТ ДОЛЕН, ТИ ЗАЩО МЪЛЧА??? но да разнасяш ковчези можеш??!!! ти си най-гнусния от всички!!!

Добави коментар

Водещи новини