Вигенин: Искаме споразумение с ИТН и ясен състав на кабинета, подкрепа на сляпо няма да дадем

  • 29 юли 2021 09:01

  • 1145
  • 7
Вигенин: Искаме споразумение с ИТН и ясен състав на кабинета, подкрепа на сляпо няма да дадем
© БНТ

Вчера мина експертната среща по икономиката с "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" /ИТН/. Има доста разбиране и съвпадение по нашите програми, но има и някои различия като доходите и данъчното облагане. Въпреки всичко има едно общо разбиране от нуждата за облекчаване на доходите за младите семейства, за семействата с деца. Като цяло мога да потвърдя думите на г-жа Нинова, че на тези срещи виждаме един добър подход от страна на ИТН, което ни дава надежда, че се отнасят много сериозно. Това сподели в сутрешния блок на БНТ народният представител от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е и заместник-председател на Народното събрание Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия,.

,,Нашият Национален съвет постави още едно условие – ще вземем окончателното си решение дали да подкрепим кабинет с мандат на ИТН, когато видим неговия персонален състав и подпишем споразумение, с което да се ангажира с бъдещите политики. Не може просто на добра дума да се подкрепя на сляпо, а и ние твърди ангажименти не сме поемали. Поканата дойде от ИТН по конкретни политики, а не са ни канили, за да предлагаме министри'', разясни още Вигенин.

Разбирам сложността, в която се намира ИТН, но дори да не наричаме такова споразумение коалиционно, трябва да имаме писмени гаранции за политиката, която ще следва бъдещото правителство. Но за нас съставът е важен, Националния съвет се произнесе по тази тема, уточни той.

,,Разбира се, че ни интересуват имената на министрите, но това е процес със съответните стъпки. Защо да питаме за министри, ако имаме различия в програмите? Когато видим, че сме удовлетворени от тези разговори, ще направим следващата крачка, която е подписването на споразумение и състав на правителството. Пак ще повторя, че подкрепа на сляпо няма да дадем'', подчерта още веднъж депутатът от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

Продължават разговорите за бъдещия кабинет

Вигенин разясни, че от левицата водят разговори и с останалите две формации в лицето на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!", тъй като по думите му накрая ангажиментът им ще бъде общ относно подкрепа на кабинета.

Към средата на следващата седмица ще имаме яснота какво да очакваме от ИТН, тогава ще поставим въпроса за споразумението, ще обсъдим дали да бъде четиристранно или пък двустранно, заяви той.

На въпрос как си обяснява факта, че ИТН са изолирали от разговорите ГЕРБ и ДПС Вигенин отбеляза, че целта е да бъде разграден моделът "ГЕРБ", а от ДПС са били съучастници в изграждането му.

БСП отчетоха сближаване с ИТН, ще разговарят с "Демократична България" и ИБГНИ

,,Изборите през юли не промениха коренно картината, но зададоха някаква посока. Отиването на трети избори не е невъзможно, но ще бъде много рисковано за всяка една формация. След вторите избори стана по-възможен този диалог, който водим в момента. Трябва да направим всичко възможно, за да избегнем отиването на трети избори. Но да е ясно, че не можем да даваме безпринципна подкрепа. Отговорност трябва да има и тя е в ръцете на ИТН, която спечели изборите'', коментира зам.-председателят на парламента.

Според Кристиан ВигенинКристиан ВигенинКристиан Вигенин е роден на 12 юни 1975 г. в гр. София. През 1993 г. завършва 91-ва Немска езикова гимназия, президентът "не бави топката" по връчването на мандата и припомни казаното от Румен Радев, че ще връди мандат когато има готовност сред партиите, и призова обществото и политическите сили да дадат време на ИТН, тъй като все пак са нова партия и минават през един доста сложен процес на формиране на правителство.

Последвайте канала на

Владимир Василев
1145 7

Свързани новини

Коментари 7

Добави коментар

2021.07.29 | 11:18

6
Слави ще излезне най големият мръсник в политиката.Щего изметем.

2021.07.29 | 11:50

7
Пак ни изработиха мутрите.

2021.07.29 | 11:16

5
ПОД ЗЕМЯТА РИЕ И ВЪРВИ ДОГАН ЗАЛОЖИЛ МИНА НАПРЕД В ПОЛИТИКАТА СЪС СЛАВИ

2021.07.29 | 11:04

4
Алооо - Вагината - това да не ти е швестерклуба по интереси бе? Я виж дружката ти Яначко Лизачко как се уреди за конституционен съдия а ти си остана меката китка на партията.
Еми...

2021.07.29 | 09:04

1
На сляпо БСП подкрепя само ДПС-ту и другарите от ПП ГРОБ :)))

2021.07.29 | 10:42

3
Искайте писмен договор от итн 1 за отстраняване на каскета и нататък каквото трябва.Това трябва дае първата задача.Те само това неискат.

2021.07.29 | 10:41

2
ОТСТРАНЕТЕ ИТН БЪРЗАТ ДА УЗАКОНЯТ ПРАВИТЕЛСТВО И ПОСЛЕ ИДИ ИМ ИСКАЙ ОСТАВКАТА КАКТО НА БОРИСОВ СЕГА Е МОМЕНТА ПОСЛЕ ЩЕГО ПОДКРЕПЯТ И ГЕРБ И ДПС И ЩЕ ВИ ТОРМОЗЯТ 4 Г.

Добави коментар

Водещи новини