Вълчев призова всички да се ваксинират, за да има присъствено обучение

  • 28 юли 2021 13:47

  • 633
  • 2
Вълчев призова всички да се ваксинират, за да има присъствено обучение
© Кадър: БНТ

Придобиването на военния научноизследователски кораб "Св. Св. Кирил и Методий" е сбъдната мечта на поколения изследователи. Това каза днес във Варна Красимир Вълчев от ГЕРБ.

Бившият министър на образованието и науката не пропусна да засегне и проблемите, до които води дистанционното обучение и препоръча ваксиниране преди началото на новата учебна година.

„Радвам се, че съм днес тук във Варна, че получи наименованието си новият научно изследователски кораб „Св. Св. Кирил и Методий“. Това е една дългогодишна кауза на българската академична общност, на Антарктическата експедиция, която се случи благодарение на ангажираността на предходното правителство с премиер Бойко Борисов. Бяха отпуснати 2 милиона лева, беше намерен подходящия кораб. Този кораб ще бъде тепърва изграден като научно изследователски. Ще бъде използван от ВВМУ за осъществяването на проучвания в Черно море, за обучение на студентите, но най-важното е че ще бъде използван за българската Антарктическа експедиция. Ежегодно корабът ще плава до Ливингстън, където е българската база. Беше приета национална програма за изследване на Антарктида. Започна изграждането на научна, лаборатория към нашата база. Ние сме една от 29-те страни, които имат присъствия на Антарктида", коментира Вълчев пред медиите, цитиран от БНТ.

НА ЖИВО: Кацаров в парламента: Не гледайте сеира на здравния министър, а се ангажирайте с ваксините!

"Най-добрият вариант да имаме присъствено обучение, е всички да се ваксинират - това е моят призив към работещите към системата на образованието и към всички наши съграждани, защото коронавирусът не си е отишъл", призова Вълчев.

Последвайте канала на

Novini.bg
633 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
н

2021.07.28 | 14:04

2
Ваксинирай си твоите деца и си ги пращай на училище, какво искаш повече ?
Грета

2021.07.28 | 14:02

1
Ако не искаме присъствена учебна година, какво да правиме?

Добави коментар

Водещи новини