БСП отчетоха сближаване с ИТН, ще разговарят с "Демократична България" и ИБГНИ

  • 28 юли 2021 13:30

  • 1928
  • 10
БСП отчетоха сближаване с ИТН, ще разговарят с "Демократична България" и ИБГНИ
© Булфото

Имаме разговори с колегите, че след като приключим кръга от преговори за политики и приоритети, тогава ще бъде представен и персоналният състав на Министерския съвет. Ние ще се произнесем окончателно едва след като го видим. Това каза председателят на ПГ на "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" Корнелия Нинова на брифинг в парламента.

От левицата отчетоха сближаване с "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" /ИТН/ по политики. Предложените от нас политики по отношение на възрастните хора, на децата и младите семейства се приемат от колегите ни и се обединяваме около тези приоритети, заяви Нинова.

БСП и ИТН се разбраха за здравеопазването

За министри ще говорим след като приключим кръга преговори по политики в понеделник, коментира тя.

До момента са проведени срещи по темите здравеопазване, образование и социална политика. Днес в парламента предстоят двустранни експертни разговори за икономика, а утре - за борба с корупцията, съдебна реформа и външна политика, в частност позицията за Република Северна Македония.

От "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" са отправили покани за разговори и с "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" /в петък от 14.00 часа/ и с "Изправи се БГ!Ние идваме!" /в понеделник от 14.00 часа/ за подкрепа на правителство с мандата на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

Искаме всичко да е на масата, да е прозрачно и да не остава никакво съмнение за някакви скрити договорки или задкулисни разговори, коментира лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е.

БСП поставила няколко условия за подкрепа на ИТН

Корнелия Нинова посочи, че имат сближаване с ИТН по шест приоритета в здравеопазването и пет в образованието. Сред тях са болниците да не са търговски дружества, да има защитени болници и електронно здравно досие за всеки българин.

Сред темите, по които имат единодушие в образованието, лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е посочи да се преосмисли принципът "Парите следват ученика", да се направи преглед на съдържанието на учебниците с акцент патриотично възпитание, както и увеличението на учителските заплати да продължи.

Преизчисляването на пенсиите най-накрая стана актуален въпрос за всички политически формации, коментира Нинова. Имаме сближаване по необходимостта от преизчисляване на пенсиите, но ние виждаме това да стане от 1 октомври т.г., а от ИТН го предвиждат от 1 януари 2022 г., посочи тя. Обща позиция били безплатните лекарства и учебници за деца.

На този етап постигаме конкретни сближавания, но и много ясно очертаваме и там, където нямаме сближаване, коментира лидерът на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е. Например в здравеопазването въпросът за демонополизация на Здравната каса стои отворен - ние сме против, в тяхната програма пише "за", добави тя.

Последвайте канала на

Радина Лазарова
1928 10

Свързани новини

Коментари 10

Добави коментар

2021.07.28 | 17:31

10
Кога ще е сватбата, да не я пропуснем, нищо че ние не сме поканени?
Охо

2021.07.28 | 16:45

9
Сложете Нинова зазапремиер на новата коалиция.Ще задмине по резултати Станишев.После за няколко години ще отстраним разбитата държава и напред с ГЕРБ.Вече е правено.
боко тиквата умря като мръсно куче

2021.07.28 | 15:32

6
Сензационно! Изплуват лица от списъка на 38-те! Паника тресе шайката . Министър на Борисов, водещ магистрат във ВСС и партньор на висш прокypор. Три важни персони, които са част от прословутия списък на 38-те, пазен досега в строга тайна от прокypатypата, ДАНС и КПКОНПИ. Става дума за лица, които не са декларирали банкови сметки и имоти в чужбина. Борисов, Гешев, Пеевски и Цацаров ги крият, защото са от върхушката на управлението на Борисов и „люпилнята“ на задкулисието.

2021.07.28 | 15:34

8
Бегай уегай тролче

2021.07.28 | 15:33

7
Внимание!!!! Мафиотите се сближават с други мафиоти
Крез

2021.07.28 | 13:56

5
Професор Михаил Мирчев за турската връзка на Демократична България: "Има един силен турски елемент - Касим Дал. Това е партията НПСД (Народна партия „Свобода и достойнство“). Тя се отдели срещу Ахмед Доган от ДПС през 2012 година. Заедно с Корман Исмаилов. Те искаха да се сблъскат с ДПС и да отцепят голяма част от турския електорат и да водят не толкова умерено-сепаратистка политика, каквато винаги са водили Ахмед Доган и ДПС. Те искаха откровено протурска и проердоганова политика. Другите отцепници от ДПС бяха Лютви Местан и неговата ДОСТ. Касим Дал е официалният турски резидент в България. Лежал е в затвора за антибългарска терористична дейност през 1985 година. Той беше вторият човек в ДПС. Това е човекът, който държеше организацията, кадрите, парите, агентурната информация и връзката с Турция. Този човек беше изчезнал. Една седмица преди изборите той се появи и призова да се гласува за Демократична България. На предишните избори пък другият отцепник от ДПС и краен турски сепаратист Лютви Местан каза "Ние ще подкрепим Демократична България". Два пъти героите са различни, но се случва едно и също нещо!''

2021.07.28 | 13:49

4
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана
Иво

2021.07.28 | 13:48

3
Импексова, как така, ма. нали само преди два месеца, казахте няма да подкрепим кабинет на ИТН, а сега, ко тана. какво се промени от тогава, а и ви нарекоха Статукво, как го преодоляхте..
Mitaka

2021.07.28 | 13:35

2
АМА СЛАВУЦА НАЛИ НЕ ИСКАШЕ СТАТУКВОТО МА, Я НЕ ПРАВЕТЕ ХОРАТА НА ГЛУПАЦИ

2021.07.28 | 13:34

1
Трансформацияата н тошковците- 10 юни-Филип Станев:ИТН няма да работи с ГЕРБ, БСП и ДПС....16 юни Тошко:ГЕРБ и ДПС са ужасно токсични за нас. БСП също.......16 юли Тошко:Имам усещането,че в сегашното служебно правителство има хора на ДПС.....20 юли Филип Станев:С ДПС живеем на различни полюси, а и Слави Трифонов не е Ердоган......22 юли депутата от ИТН Станислав Балабанов:ИТН ще преговаря с ДПС за подкрепа. Ще поканим всички с изключение на ГЕРБ.Поканите ще бъдат изпратени официално.Ще има покана и за ДПС.

Добави коментар

Водещи новини