Бойко Рашков: МВР тушира криминалния вот, не слугуваше на нито една партия

  • 28 юли 2021 13:00

  • 5734
  • 37
© Булфото (архив)

Усилията ни да се проведат честни избори дадоха резултат. От много дълго време в нашата страна не е имало такъв успех – да се тушира криминалният вот. Това каза служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков на пресконференция на тема "Отчет на финалните резултати от проведената мащабна полицейска операция в цялата страна за противодействие на престъпления срещу изборните права", предаде репортер на Novini.bg. Акцията беше проведена в периода 1 - 11 юли.

Данните от проведените избори показват, че такъв вот или не е имало, или той е снижен до минимум, така че не е се отразил на крайния резултат на изборния процес. Това се признава от абсолютно всички, включително и от партии, които не са доволни от резултата си. Този резултат е постигнат на базата на нещо много важно – че МВР не слугуваше на нито една политическа партия. Ние демонстрирахме истинска деполитизация в действията си в периода, в който се създаде служебният кабинет, по време на подготовката на изборите и тяхното успешно провеждане, заяви Рашков.

И двамата бивши ръководители на МВР преди 4 април сега ги виждам народни представители, избрани от ПП ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. Сами можете да си отговорите на въпроса как са работили преди 4 април – дали са работили така, че да се елиминира криминалният вот, който години наред изкривяваше политическата картина у нас, попита риторично вътрешният министър. По думите му до 4 април службите на МВР са били превърнати в "частна политическа собственост".

По думите му на предишни избори на по-бедни избиратели са предлагани хранителни продукти срещу вот, от това как ще гласуват, е зависело дали ще получат дърва за огрев.

От това можем да си направим извод как един политик повтаряше "Пак ги бих". Ето така ги е бил – с министри, излъчени от него, които работят чисто политически и тласкат органите на МВР в една предизборна битка – да защитават политическите интереси на една определена партия. Така ги е бил. Слага се точка на този процес. Ние, като ведомство, натоварено с големи обществени очаквания, изпълнихме своя дълг така, че да осигурим честен вот, подчерта Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Използвали сме само законни средства и способи, за да елиминираме криминалния вот. Казвам това, защото в последните дни видяхме недостойни спекулации, че служители на МВР са карали хора да подписват декларации. Не сме карали който и да е да подписва каквато и да е декларация. Но по закон сме длъжни там, където имаме данни, че определени лица се подготвят да въздействат върху други, за да гласуват по определен начин, да предупредим този, който се подготвя да въздейства. Това не е декларация, която искаме да бъде подписвана, а протокол по Закона за МВР. Затова аз очаквам този, който твърди, че са подписвани декларации, да ги предостави на медиите, каза министърът на вътрешните работи.

Нещо повече, тази настъпателност доведе до нулева престъпност в страната през периода на акцията. Имаме много повече образувани досъдебни производства, свързани с т. нар. купуване на гласове. Те наближиха 100 на брой. Преди 4 април тези досъдебни производства се брояха на пръстите на двете ръце, защото тогавашното ръководство на МВР въобще не е обърнало внимание на този вид престъпление, не си е мръднало малкия пръст, за да предотврати този вид престъпност. А сега някои лидери, които казваха "Пак ги бихме", са с 15-20 депутати надолу в резултат на нашата активност. Всички наши служители трябва да се гордеят, че с действията си сме постигнали реалния вот, който се вижда в парламента, посочи Рашков.

МВР отчита резултатите от всички полицейски акции, проведени заради изборите на 11 юли

Добре знаем, че сме недолюбвани, особено от партията, която най-активно купуваше гласове. Най-много гласове са купували ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в. В Хасковско открихме списъци с 28 000 избиратели, подготвени да гласуват по определен начин. Никога досега у нас не са откривани такива списъци. Засега за мен са лесно обясними нападките, с характерните за ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в обидни думи. След като го чухме какви вулгарни думи използва техният лидер, не е необходима никаква експертиза за записите, в които говореше недостойни неща, заяви вътрешният министър.

Той коментира и арестуването на кмета на село Бата, Поморийско, от което се възмути лидера на ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в Бойко БорисовБойко Борисов Бойко Методиев Борисов е министър-председател на Република България. Роден е на 13 юни 1959 г. Дали трябва да се извиним на този кмет? Срещу този кмет са образувани две досъдебни производства. По отношение на едното му е повдигнато обвинение от прокуратурата, не от министъра на вътрешните работи. Дали аз трябва да се извинявам? Това обвинение е точно по т. нар. криминален вот. Защо министърът на вътрешните работи е виновен, че някой е давал пари на избиратели, защо да се извинявам на този кмет? Лично аз не виждам никакво основание за това. Бихме поднесли извинение, ако сме допуснали грешка, защото никой не е застрахован от грешки. Ако по време на акцията има установено превишаване на правомощията, ние няма да скрием това, както ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в скриха полицейското насилие по време на протестите. Досега не сме получили такива сигнали. Ако получим, няма да останем безразлични, обяви Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския.

Искам да благодаря на всички служители на МВР, които изпълниха достойно своя дълг и осигуриха възможността за честен вот. Ние изпълнихме тази цел както никой досега. Не сме пощадили абсолютно никого, който е искал да получи вот срещу някакви облаги. Постижението не е за мен, МВР и службите, а за демократичното развитие на страната. Много се надявам това да продължи и занапред, каза още Рашков.

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
5734 37

Свързани новини

Коментари 37

Добави коментар

2021.07.29 | 19:24

37
Рашко,ти,си,креминална,мутра, червена,

2021.07.28 | 16:27

36
Рашко,криминален,контингент,мутра
Рашков

2021.07.28 | 16:03

35
Превърна МВР в слугинаж на Радев. Репресиите,маскирани като борба срещу купуването на гласове, бяхя генерална репетиция за президентските избори.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.07.28 | 14:46

27
Ако изборите бяха честни, ОПГ ГЕРБ нямаше да съществува.
ШИБАМ ПЛАТЕНИ ГЕЙБЕРИ

2021.07.28 | 15:48

34
Koйто от нас двамата с теб е взел и една стотинка, за да троли тук, да пyкне до два дни, кypво.
САндра

2021.07.28 | 15:47

33
Ако бяха честни, ГЕРБ щяха да са първи!

2021.07.28 | 15:35

30
На майка ти боклуко платен

2021.07.28 | 15:33

29
Шибай майка си недоносче

2021.07.28 | 15:35

31
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана
Сандра

2021.07.28 | 15:46

32
Рашков слугуваше не на партия, а на Радев!
боко тиквата умря като мръсно куче

2021.07.28 | 15:33

28
Сензационно! Изплуват лица от списъка на 38-те! Паника тресе шайката . Министър на Борисов, водещ магистрат във ВСС и партньор на висш прокypор. Три важни персони, които са част от прословутия списък на 38-те, пазен досега в строга тайна от прокypатypата, ДАНС и КПКОНПИ. Става дума за лица, които не са декларирали банкови сметки и имоти в чужбина. Борисов, Гешев, Пеевски и Цацаров ги крият, защото са от върхушката на управлението на Борисов и „люпилнята“ на задкулисието.
Ivan

2021.07.28 | 14:44

26
Ne e li te SRAM I kade gledas kogato l*zes ? Obraz podmetka,prav politicar !!!
Таралежа

2021.07.28 | 14:21

25
Приготви си дупето, ТАрашков! Приготви си ануса, комунист! :)
Аре Мунчо!

2021.07.28 | 14:14

24
Давай мандата и Чашков да отлита :)
Хаджигейов

2021.07.28 | 14:12

23
Чашков е луд с картечница!

Добави коментар

Водещи новини