Христо Иванов: Време е за ангажиращи разговори, а не да си говорим за Луната

  • 28 юли 2021 11:22

  • 1369
  • 8
© Novini.bg

Оценката на парламентарната ни група е, че е време да преминем към ангажиращи разговори, а не просто беседи, разговори, от които следва политически ангажимент, а не просто да си говорим приятно, но по посока на Луната, общо взето. Това каза пред журналисти в парламента председателят на ПГ на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от" Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския, предаде репортер на Novini.bg.

Трябва да си говорим с участието на министри, за да видим каква е тяхната визия. Все пак да формулираме общественото очакване да са хора с биографии, които са показали, че могат да се противопоставят на този модел и да устояват на него. Защото това правителство ще има нужда от доветие, а доверието идва от лидери, а не просто от някакви хора, за които не можем да кажем нищо лошо, това не е достатъчно. И освен това, все пак да има една яснота в парламента на каква конфигурация ще се опира, за да не отваряме вратите за познатите ни ситуации, в които ДПС може да сърфира вътре и вън в мнозинствата и да налага своя дневен ред, заяви Иванов.

Практиката по света е много ясна - когато имаме да водим толкова сложни парламентарни разговори, това отнема време. В този смисъл ние не сме поставили краен срок. Аз не им казвам - дайте имена, това не е казвано. Казах - очакваме имената да бъдат на сериозни хора, които носят доверие, а не повдигат въпроси. Казахме, че трябва да преминем към ангажиращ политически разговор, включително с участието на министри, който да води към споразумение. Кога те ("Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" - б. ред) ще направят своите номинации, е техен въпрос, посочи той.

Стефан Янев призова партиите за коалиционно правителство и публично споразумение

Не сме поставяли условия. Ние очертахме критериите, по които ще се ориентираме, но ще оценим тяхната съвкупност, защото искаме да сме конструктивни. Няма да подкрепим на всяка цена (правителство на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" – б. ред.), а ще подкрепим нещо, което може да устои на този модел и да му се противопостави. Ще изчакаме все пак "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" да извървят своя път, да направят своята номинация и тогава ще коментираме, отбеляза Христо ИвановХристо Иванов Роден е на 13 септември 1974 г. в София.   Христо Иванов е магистър по право от Софийския.

Споменахме служебните министри, защото това са хора, които носят доверие, които очевидно си вършат добре работата и е логично да поставим тази тема. Те не са наши номинации. Това е един стандарт, спрямо който след това ще бъде удобно да направим контраст и да сравним евентуални други номинации, каза още председателят на ПГ на "Демократична БългарияДемократична България"Демократична България" e центристко-дясно политическо обединение, съставено от".

 

Последвайте канала на

Константин Тодоров
1369 8

Свързани новини

Коментари 8

Добави коментар
Галя

2021.08.02 | 19:55

8
Абе Иванов какво пак се гласи да управлява ама нещо няма капацитет
Биляна

2021.07.28 | 15:26

7
То твойте компетенции основно до разговори за Луната стигат, не те виждам как водиш ангажиращи разговори за политика.
SummerDreams

2021.07.28 | 15:18

6
Христо, теб трябва със специална сувалка да те пратят на луната.
Иво

2021.07.28 | 13:32

5
Трансформацияата н тошковците- 10 юни-Филип Станев:ИТН няма да работи с ГЕРБ, БСП и ДПС....16 юни Тошко:ГЕРБ и ДПС са ужасно токсични за нас. БСП също.......16 юли Тошко:Имам усещането,че в сегашното служебно правителство има хора на ДПС.....20 юли Филип Станев:С ДПС живеем на различни полюси, а и Слави Трифонов не е Ердоган......22 юли депутата от ИТН Станислав Балабанов:ИТН ще преговаря с ДПС за подкрепа. Ще поканим всички с изключение на ГЕРБ.Поканите ще бъдат изпратени официално.Ще има покана и за ДПС.
Що бе

2021.07.28 | 12:24

4
какво й е на Луната? Нали ше пращате космонавти? Па мое да ви изпратим лидерите че и космоса трябва да се чегърта.....

2021.07.28 | 12:23

3
От 2 години по медиите и телевизиите върви кампания наречена ЛЪЖА срещу Бойко Борисов на принципа "аз чух"...." знаеш ли какво разбрах " или " чух от сигурен човек", Това си беше милицоинерска акция от такива,като Атанасов и Хр Иванов от ДеБъ, Бойко Рашков, драскачите наречени сценаристи около Учиндолския селяндур Слави водени от българоубиеца Румен Радев.Тази акция вървеше умишлено да се разбие високия рейтинг на Борисов и Герб за да може сега некъдърниците и мафиотите да вземат властта, както и стана
брррр

2021.07.28 | 12:19

2
ми то най-голямото говорене в посока луната идва от вас
Иван

2021.07.28 | 11:53

1
Брей че умен човек докато вляза в парламента за луна почна да приказва а като изтече мандата за космос ще започне да приказва

Добави коментар

Водещи новини