Депутатите изслушват Стефан Янев и министри от служебния кабинет

  • 28 юли 2021 09:07

  • 1074
  • 5
Депутатите изслушват Стефан Янев и министри от служебния кабинет
© Bulphoto, архив

Служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков ще бъде изслушван в парламента днес. Искането е на ГЕРБ-СДС, а поводът е незаконното подслушване на политици и граждани.

В програмата на парламента е предвидено изслушване и на здравния министър Стойчо Кацаров. Той ще трябва да информира депутатите за мерките на здравните власти при евентуална четвърта вълна на Covid-19 през есента. Кацаров ще докладва как върви и ваксинационната кампания. Към него има интерес и заради изграждането на новата детска болница.

Предвидено е и изслушване на служебния премиер Стефан Янев.

Демократична България пък поиска главният прокурор да дойде в пленарната зала. 

 Кадър: НС

Точка втора в дневния ред днес е прекратяване правомощията на член и заместник-председател на Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства Илко Желязков. Той бе в списъка "Магнитски", разпорстранен от Министерството на финансите на САЩ, наред с Васил Божков и Делян Пеевски.

Изслушването на Атанас Пеканов и Кирил Петков също предстои идните дни.

Междувременно пленарният ден започна не директно с изслушването на Бойко Рашков, а с декларация на Демократична България. Христо Иванов изложи виждането на коалицията за бъдещото управление. Засегна и темата за санкциите "Магнитски" и за ДПС. Това пък принуди Мустафа Карадайъ да отвърне. На свой ред лидерът на ДПС каза, че заради своята немощ ДБ използва антиДПС реторика.

По темата за подслушванията и обясненията на Бойко Рашков - вижте това видео:

Последвайте канала на

Борислава Бибиновска
1074 5

Свързани новини

Коментари 5

Добави коментар
FARAON

2021.07.28 | 10:03

3
К У Р В И БУЛГАРАШКИ Н А С Р А Н И, КЪДЕ ЩЕ ОТИВАТ ПАРИТЕ НА ЧЕЗ ПРЕЗ ЕВРОХОЛД???

2021.07.31 | 19:43

5
БСП И ДПС СЪЩО ЩЕСЕ САМОУБИЯТ.

2021.07.31 | 19:42

4
Ето какво щесе случи.Бсп дпс ще подкрепът новото правителство.Ива Митева на бързо ще предложи на гласуване новото правителство и готово.Но вече вън от парламента щее започнала борбата протестите за сваляне на правителството на Слави,малко щесе запъне Слави за оставката по нареждане на Доган и ще бъде свалено и щесе отива на нови избори.Но итн на следващите избори със сигорност няма да мине 4 % та бариера.Слави щеси направи ритуално самоубийство.Да живее гн Румен Радев.

2021.07.28 | 09:30

2
ПОЛИТИЦИТЕ В БЪЛГАРИЯ СА КАТО ПАРАЗИТИ. ПО ПРЕДЛОГ ЧЕ НЕЩО ЩЕ ПОМОГНАТ САМО ИСКАТ НЯКОЙ ДА ИМ ДАВА А ТЕ ДА ИЗБИРАТ КАКВО ДА СИ ХАПНАТ.
има ли значение

2021.07.28 | 09:15

1
Ако е възможно , нещо да се случи в бъдеще , не пипайте министрите на финансите и икономиката !

Добави коментар

Водещи новини