Христо Проданов: С ИТН не е обсъждано никакво име за премиер

  • 28 юли 2021 08:24

  • 469
  • 0
Христо Проданов: С ИТН не е обсъждано никакво име за премиер
© Bulphoto/архив

„Съвсем отговорно и отворено пред обществото водим тези преговори с "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен", за да можем после да кажем защо подкрепяме или не правителството”, заяви Христо Проданов – зам.-председател на ПГ на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, в ефира на „Здравей, България” по Нова телевизия.

Той добави, че по време на преговорите с „Има такъв народ” не е представено нито едно име за кандидат-министър. Името на Петър Илиев за кандидат за премиер също не е обсъждано.

„Сравняваме позициите между двете партии. Знаете, че ние имаме точно зададен хоризонт на действие на работа. Бяха определени пет приоритета, по тези теми провеждаме разговори. Нашата задача е да представим, там където срещаме нашите приоритети с тези на „Има такъв народ”, на Националния съвет и той да вземе решението оттам нататък. Нашите съвпадение са изненадващи”, каза Проданов.

Според Проданов двете партии споделят общи приоритети както в здравеопазването, така и в социалната политика. По време на преговорите не се е срещнало нещо, което да е в разрез с разбиранията на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, добави още депутатът от левицата.

БСП и ИТН се разбраха за здравеопазването

„Изкуството на преговорите е доста сериозно и изисква отстъпки от всички страни, за да стигнем до някакво споразумение. Когато преговаряш с четири субекта и всеки има свои приоритети, е нормално всеки да направи някакви отстъпки. Националният съвет ще каже дали се отказваме от АЕЦ „Белене”, сподели Проданов.

„Мандатоносителят има правото да предложи Министерския съвет. По-важно, което има значение и което всъщност е битката, която водим, е промяната на модела. България е парламентарна република. Парламентът е водещият фактор в управлението, а министрите са изпълнители на политиката на мнозинството в парламента”, добави депутатът.

Десислава Станева
469 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини