Депутатите изслушват премиера и куп министри тази седмица

  • 27 юли 2021 18:44

  • 490
  • 1
Депутатите изслушват премиера и куп министри тази седмица
© Булфото архив

Депутатите ще изслушат два пъти министъра на вътрешните работи Бойко РашковБойко РашковРашков е роден на 28 септември 1954 г. в с. Огняново, област Благоевград. Завършва право в Софийския тази седмица, според проектопрограмата за работата на Народното събрание. В сряда народните представители ще изслушат служебния вътрешен министър относно относно твърдения за незаконно подслушване на политици и граждани.

В петък се очаква депутатите да го изслушат за нивото на миграционния натиск и нелегалната миграция за периода на служебното правителство. Вносители и на двете искания са от ПГ ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на.

Бойко Рашков със сигнал до НСлС срещу главния прокурор Иван Гешев

Проектът на програма предвижда още парламентът да разгледа исканията за предсрочно прекратяване на правомощията на Илко Желязков от Националното бюро за контрол на специалните разузнавателни средства и Стефан Белчев от Комисията за публичен надзор над регистрираните одитори.

Очаква се депутатите да разгледат и проект на решение за отмяна на лятната ваканция на Народното събрание за 2021 г. Вносител на проекторешението е Виктория Василева, заместник-председател на парламента от ПГ "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен".

В проекта на програма се предвижда и изслушване на служебния министър на здравеопазването Стойчо КацаровСтойчо КацаровД-р Стойчо Кацаров е роден през 1964 година в гр. Дупница. Завършва медицина през 1990 година. Има по две теми. Първата, свързана с подготовката на здравната система за посрещане на нова вълна на заболели от COVID-19 през есента. Втората тема е свързана с изграждането на национална детска болница. Изслушване на служебния министър-председател на Стефан ЯневСтефан ЯневС указ на президента Румен Радев от 12 май 2021 година Стефан Янев е назначен за служебен относно завареното от служебното правителство финансово и икономическо състояние на държавата е предвидено точка първа от проекта на програма за четвъртък, 29 юли 2021 г.

Като точка втора от дневния ред за този ден се очаква депутатите да изслушат и заместник министър-председателя Атанас Пеканов Атанас Пеканов Атанас Пеканов е икономист в Австрийския институт за икономически изследвания (WIFO), във Виена, относно Плана за възстановяване и устойчивост и промените направени от служебния кабинет по плана. Точка трета от предвидения дневен ред е за изслушване на министъра на икономиката Кирил ПетковКирил ПетковKирил Петков Петков е роден през 1980 г. Той е един от основатели на Центъра за Икономически относно състоянието на Българска банка за развитие.

Изслушване на министъра на транспорта, информационните технологии и съобщенията Георги ТодоровГеорги ТодоровГеорги Георгиев Тодоров е магистър по право. Професионалната му кариера преминава през относно етапа на интеграция на електронни услуги в общинската и държавната администрация е точка четвърта от проекта на програма за този ден. Пета точка от дневния ред предвижда изслушване на КЕВР относно цената на водата. В проекта на програма за петък е предвиден и редовен парламентарен контрол.

Мая Йорданова
490 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.27 | 18:56

1
Голямото надлъгване и плюене да започне.

Добави коментар

Водещи новини