БСП против разредяването на пленарни заседания

  • 27 юли 2021 17:05

  • 413
  • 1
БСП против разредяването на пленарни заседания
© Bulphoto, архив

На свое общо събрание ПГ на коалиция "БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е за България" взе решение да не подкрепя идеята за работа на Народното събрание  - една седмица само в комисии, една седмица в зала. Това се казва в позиция, изпратена до медиите днес. Поводът е обсъжданите нови правила за работата на 46-ия парламент.

Идеята да няма всяка седмица пленарни заседания бе лансирана от председателя на Народното събрание Ива МитеваИва МитеваИва Митева Йорданова-Рупчева е родена на 25 октомври 1972 г. в Разград. Завършила е висше. Към нея резерви изразиха и от другите формации. Митева се аргументира с това, че работата на депутатите трябва да се оптимизира. Тя не е привърженик на заседания до късни доби, каквито бяха прецедент в предишни парламенти, най-вече при приемането на промени в Изборния кодекс.

Парламентът може да не заседава всяка седмица

Според Митева често работаното време в пленарната зала се удължава, а това пречи на протичането на заседанията на комисиите. Освен това Митева напомни, че работата върху даден законопроект трябва да е задълбочена, а не просто да се внасят безразборно предложения.

Междувременно докато се обсъжда как да се измени правилникът на новия парламент, продължават обсъжданията за съставяне на кабинет. Тази седмица Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен провежда експертни срещи с представителите на останалите партии.

Още за това чуйте във видеото:

Последвайте канала на

Борислава Борисова
413 1

Свързани новини

Коментари 1

Добави коментар

2021.07.27 | 17:45

1
Бойко Рашков можеше да прегледа архива на МВР преди 2001 за някой криминални прояви на днешни политици, но не го прави. Защо ли!? Можеше да иска информация от унгарското МВР по линия на Интерпол, но не го прави. Най-малкото от МОСАД можеше да е получил оперативна информация за контрабандата и корупцията на мафиотите у нас, които си играят на политици, а поръчват убийства и крадат банки и бизнеси. Не е поискал Рашков – не е и получил.

Добави коментар

Водещи новини