Димитър Луджев: Не ИТН ще са зависими от подкрепата на БСП, а обратно

  • 26 юли 2021 12:55

  • 2146
  • 2
Димитър Луджев: Не ИТН ще са зависими от подкрепата на БСП, а обратно
© Булфото

"Добър знак са започналите разговори на "Има такъв народИма такъв народ"Има такъв народ" е политическа партия в България, създадена от българския телевизионен" с другите парламентарни партии (без ГЕРБГЕРБГЕРБ е дясноцентристка популистка, консервативна и проевропейска политическа партия в - б.р.)". Това каза пред БНР историкът и политик проф. Димитър Луджев, вицепремиер в правителството на Димитър Попов и министър на отбраната в правителството на Филип Димитров.

Той определи като "доста нелепа реакция" представянето на проектокабинет от Слави ТрифоновСлави Трифонов Станислав Тодоров Трифонов e български певец, телевизионен водещ и продуцент. Роден е в, без да са обявени окончателните резултати от проведените на 11 юли предсрочни парламентарни избори:

"В ИТН явно вече са проумели, че връщането към парламентарните процедури на преговори, търсенето на някакво рамково споразумение по приоритетите и задачите на бъдещото управление, търсенето на разумен компромис с възможните партньори и създаването на една неформална коалиция за подкрепа, е единственият начин да си осигурят едно стабилно управление". 

Според Луджев при тази конфигурация в 46-ото Народно събрание няма друг вариант, освен сформиране на неформално парламентарно мнозинство, в което да са протестните формации и среди от БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, които приемат да подкрепят приоритетите на бъдещото управление: "В това няма нищо лошо или странно".

Атанас Зафиров: Разговорите с ИТН означават, че БСП вече не е партия на статуквото

Проф. Луджев подчерта, че ИТН трябва да разберат, че не те ще бъдат зависими от подкрепата на БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е, а обратно - БСПБСПБългарската социалистическа партия (съкратено БСП) е ще бъде зависима, ако окаже подкрепа, защото всеки опит да се отклонят от постигнатите общи приоритети ще е удар по техния имидж.

Последвайте канала на

Теодора Александрова
2146 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Петолъчка

2021.07.26 | 14:34

2
Излезнаха всички петолъчки да ни обясняват кое е добре и кое не. Точат лиги да папкат, че от 12 години няма лява ръка десен джоб
Истината

2021.07.26 | 13:39

1
И тъй като Тошко /Слави/ очевидно се посират единствено да се извиняват, когато индиректно е засегнат Таки, например, питам аз Тошко /Слави/, с Таки ли да дойда, че да ми се извиниш, че ме псуваш на майка? Или може би с Маджо?

Добави коментар

Водещи новини