Гълъб Донев: Не са водени разговори за пост в редовен кабинет

  • 24 юли 2021 19:00

  • 1663
  • 2
Гълъб Донев: Не са водени разговори за пост в редовен кабинет
© Булфото (архив)

"С новия коефициент се вадят от линията на бедност над 120 000 пенсионери. Общо 2,08 млн., тоест всички пенсионери, ще получат увеличение от 12,5%, това е средно 64 лв. Предложението ни е 50-те лева да бъдат получавани до 1 октомври". Това заяви в "Офанзива с Любо Огнянов" служебният министър на труда и социалната политика Гълъб ДоневГълъб ДоневГълъб Донев е роден през 1967 г. в София.   Завършва 35-а Руска езикова гимназия в София..

За целта няма да бъде емитиран дълг, а средствата ще бъдат взети от повишената събираемост.

Според него около 930 000 души нямаше да получат увеличение, ако бе взет предвид средния осигурителен доход от 2019 г.

Той коментира и дали му е отправяно предложение да остане министър в правителство на ИТН.

"Не са водени разговори за пост в редовен кабинет. Ако има такова предложение, трябва да бъде ясно какви са приоритетите", заяви Донев.

Тошко Йорданов: Няма проблем да се отиде на нови избори, ако не получим подкрепа за кабинет

По думите му следващото управление може да се възползва от направеното от служебното правителство – да бъде открито, професионално, да се бори с корупцията по високите етажи на властта, да работи с мисъл за хората и да има грижата към най-уязвимите групи на обществото.

"Не сме действали реваншистки, а положихме усилия и свършихме огромна работа – равнява се на 1,5-2 г. нормална работа на редовен кабинет", подчерта Донев.

За новата социална добавка той сподели, че всички пенсионери над 65 г., които имат доходи от някакъв вид дейност, но под линията на бедност от 369 лв., ще получават месечна финансова помощ. Тя ще бъде изчислявана индивидуално за над 413 000 души. Необходимо е да се подаде заявление.

Последвайте канала на

Валери Зайцев
1663 2

Свързани новини

Коментари 2

Добави коментар
Баси

2021.07.24 | 23:25

1
Гугутката :)

2021.07.25 | 01:17

2
ЗА СВЕДЕНИЕ НА СВИНЯТА НА ГЕРГОВ АПОСТОЛА Е ПРЕДАДЕН ОТ ПРАДЯДОТО НА ЛУКАНОВ ПО УКАЗАНИЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ И ОБЕСЕН ПО НАСТОЯВАНЕ НА ХОМОГРАФ ИГНАТИЕВ В СОФИЯ,ТЫ КАТО Е РАЗБРАЛ,ЧЕ СЪПОДВИЖНИЦИТЕ МУ ОРГАНИЗИРАТ ОСВОБОЖДЕНИЕТО МУ. "БАЮ ЛИБЕНЕ,ДОЧУВАМ,ЧЕ ТИ И ОНАЯ ЛУДЕТИНА,БОТЬОВА,СТЕ РЕШИЛИ ДА ДОКАРАТЕ СМРАДЛИВИЯ РУСКИ БОТУШ У БУГАРСКО. АКО ТОВА Е ВЯРНО,АЗ С МОЙТЕ ДВЕТЕ КУНКИ ЧЕПКИТЕ ЩЕ ВИ ОТСЕКА,КОЙТО НИ ОСВОБОДИ,ТОЙ ЩЕ НИ ПОРОБИ" ВАСИЛ ЛЕВСКИ.РУСКИЯТ ПЕДЕРАСТ ИГНАТИЕВ Е БИЛ ТОГАВА ПОСЛАНИК В ТУРЦИЯ И СЕ Е ПОЛЗВАЛ С ПРИВИЛЕГИЯТА НА ВЕЛИК ВЕЗИР=НА ПРЕМИЕР. СЪС СВОЙ АГЕНТИ-РУСКИ ПОДЛОГИ РАЗРУШАВА ОРГАНИЗИРАНАТА СЪПРОТИВА И ПО КЪСНО ПРОВАЛЯ АПРИЛСКОТО ВЪСТАНИЕ ЗА ДА МОЖЕ ИМПЕРИЯТА НА ЗЛОТО ДА ЗАМЕНИ ТУРСКОТО С РУСКО РОБСТВО,КОЕТО Е "ОТ ВЕКОВЕ И ЗА ВЕКОВЕ"ХА,ХА,ХА...СЛЕД ВЕК И ПОЛОВИНА РУСКО РОБСТВО БОРИСОВ ПОДГОНИ РУСКИ ШПИОНИ И РУСКИ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИВЕРСАНТИ И ПУТЬО ПРАТИ КГБ СПЕЦИАЛИСТА ПО ПРЕВРАТИ МУТРАФОНОВА ДА ВЪЗСТАНОВИ НА СТО ПРОЦЕНТА РУСКОТО РОБСТВО В ПРЕЗРЯНАТА ЛАЙНЯНА ЗАДУНАЙКА И ВЕЧЕ СМЕ СЛАЙНЯНИ И ПРЕЗРЯНИ КАТО РУСКИТЕ ГНУСНИ КАНИБАЛИ...

Добави коментар

Водещи новини