Предлагат изменения в Наредбата за управление и разпореждане с общински спортни обекти в София

  • 22 юли 2021 15:03

  • 347
  • 0
Предлагат изменения в Наредбата за управление и разпореждане с общински спортни обекти в София
©

Изменения в Наредбата за управление и разпореждане с общински спортни обекти и за финансовото подпомагане на спортната дейност на територията на Столичната община, с които да се улесни изграждането на спортни обекти в столицата прие днес Столичният общински съвет /СОС/.

Ще се даде възможност - терени, които са неизползваеми да се превърнат в облагородени и притегателни за софиянци и гостите на града места, ще се даде по-голям шанс за публично-частно партньорство в тази област и не на последно място - Наредбата ще се синхронизира със Закона за спорта.

Фандъкова: От понеделник пращаме ваксинационни екипи във фирми с поне 50 желаещи за имунизация

Промените дават възможност да се учредява право на ползване и право на строеж безвъзмездно за срок до 30 години в полза на спортен клуб, спортна федерация, обединен спортен клуб. Това ще е възможно, след като се открие процедура с решение на СОС, кандидатът подаде заявление до кмета, в което представя инвестиционната си програма, в срок от два месеца то бъде публикувано и преминало през обществени обсъждания.

В случай на постъпили повече от едно предложение - комисия по избор на изпълнител отсява проектите и СОС взима окончателно решение. На сесията днес бяха разгледани и предложения за конкретни обекти, които в момента са неизползваеми, пустеещи и рушащи се. Първият от тях е спортен обект в село Мировяне с площ от 29 189 кв. метра, предназначен стадион и спортен комплекс. Следващият спортен обект се намира в район "Люлин" с площ от 7 128 кв. м., ведно с построената в него сграда обслужваща сграда, с площ 268 кв. м.

Общински съветници от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на и районният кмет предлагат да се стартира процедура за учредяване на срочно и безвъзмездно право на ползване на спортния обект с цел стимулиране на спортната дейност в района. Общинските съветници от ГЕРБ-СДССДССъюзът на демократичните сили (СДС) е българска дясна политическа партия, наследник на заедно с кмета на район "Люлин" предлагат да стартира процедура за учредяване на срочно право на строеж върху още един пустеещ спортен обект в района. Той се намира в Люлин - 6 и е с площ 14 695 кв. м. Изискванията към участниците отново са по всички правила и закони, като в този случай правото е възмездно и е определена начална цена на процедурата от 269 531,00 (двеста шейсет и девет хиляди петстотин трийсет и един) лева без ДДС.

Фандъкова към Пеканов: София няма да моли за милостиня

Също така участниците следва да представят финансово обезпечена инвестиционна програма, доказателства за възможностите за развитие на спортната дейност и за постигане на спортни резултати и график за свободното използване на спортните съоръжения от гражданите.

Предлага се и провеждане на процедура за учредяване на срочно и безвъзмездно право на строеж върху спортен обект в район Лозенец с площ от 1 758 кв. м. Поставени са високи изисквания към участниците и са аналогични на останалите процедури. За всички спортни обекти са поискани становища от главния архитект София за допустимите параметри на застрояване. /МХ/

Последвайте канала на

Мая Йорданова
347 0

Свързани новини

Коментари 0

Добави коментар

Добави коментар

Водещи новини